Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG stopt met gebogen schermen en tv’s met 3D-weergave

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2017, 10:36 Categorie3D

Het was natuurlijk onvermijdelijk maar ook LG is gestopt met het verkopen van tv’s die materiaal in drie dimensies kunnen weergeven. De Koreaanse fabrikant was zelf groot aanjager van de 3D-techniek maar ziet nu in dat het niet meer verkoopt. Daarnaast stopt LG met het produceren van gebogen schermen.

Het werd deze week langzaam aan duidelijk tijdens de lancering van de nieuwste oled tv’s; we hoeven geen 3D-ondersteuning meer te verwachten op televisies van LG. Het blijft echter niet bij de oled tv’s, ook de lcd led tv’s van 2017 komen zonder 3D-weergave op de markt. En dat is nogal opvallend aangezien de passieve 3D-techniek die LG gebruikt het bedrijf nauwelijks geld kost om te produceren. Het blijven aanbieden van de techniek had de Koreaanse fabrikant dan ook een extra unique sellingpoint kunnen geven, zeker omdat concurrenten als Samsung en Panasonic ook geen 3D-weergave meer ondersteunen.

Een andere opvallende ontwikkeling is er een die we eigenlijk ook al aan zagen komen. De Koreaanse fabrikant stopt namelijk ook met het aanbieden van televisies die over een gebogen scherm beschikken. Het verkoopt simpelweg niet goed genoeg. Drie jaar terug kwamen alle grote fabrikanten met diverse gebogen tv’s, maar deze vonden maar weinig aftrek bij consumenten. Vorig jaar nam het aanbod van gebogen scherm dan ook drastisch af en dit jaar zien we ze nauwelijks meer terug. Alleen Samsung verkoopt nog meerdere toestellen met een gebogen display. De LG C6V oled tv van vorig jaar blijft dit jaar nog wel te koop.

De complete 2017 tv line-ups van onder meer Samsung en LG vind je in het 2017 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.