Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG introduceert SJ9 soundbar met Dolby Atmos

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 11:55 CategorieLuidsprekers

LG introduceert deze week op CES 2017 in Las Vegas een uitbreiding van de audio line-up van het merk, waartoe ook een stevige soundbar met Dolby Atmos behoort. Het is de eerste soundbar van LG die twee naar boven gerichte speakers benut om de Dolby-technologie in huis te halen.

We wisten al dat LG het internationale podium van CES benut om de nieuwe serie Super UHD tv’s te introduceren, maar de Koreanen richten zich ook op de audio- en home cinema-liefhebbers. Naast de SJ9 soundbar zijn ook de LOUDR Systems all-in-one speakers gepresenteerd.

LG SJ-serie soundbars met Dolby Atmos

Het vlaggenschip van de SJ-serie soundbars is de SJ9 met Dolby Atmos technologie, bedoeld om de volledige home cinema-ervaring in de huiskamer te halen. Althans, voor zover mogelijk zonder daadwerkelijk speakers in of aan je plafond te plaatsen. De SJ9 is daartoe voorzien van een nieuw setje speakers, waaronder twee ‘up firing’ modellen voor de hoogtekanalen.

De soundbar is tevens voorzien van ‘4K sound’, wat het mogelijk maakt om hi-res audio weer te geven. Ook aan HD-beeld is gedacht, doordat de SJ9 compatibel is met 4K pass-through voor de beeldverwerking.

lg-sj9-soundbar

De slankere SJ8 en het duo-model SJ7 maken de serie soundbars compleet, en zijn bedoeld als partners voor de Super UHD-tv’s. Met de zogenaamde TV Perfect Kit is de SJ8 in een aantal gevallen in te zetten als vervanger van de standaard die bij de nieuwe generatie televisies hoort, terwijl de kleine zuiltjes die de naam SJ7 dragen gemakkelijk aan weerszijden van het toestel te plaatsen zijn.

LOUDR Systems

Aanvullend op de introducties voor de thuisbioscoop richt LG zich ook op de liefhebber van een stevig geluid. De LOUDR CJ98 en OJ98 zijn forse alles-in-een speakers met een slordige 3.500 Watt aan vermogen en een aantal extra’s voor op het feestje waar ze gebruikt worden. Zo is de CJ98 voorzien van een ‘Party Thruster’ (waarmee de dj de tracks kan timen) en een Karaoke Star-feature, terwijl de OJ98 verlichting heeft die aan het ritme van de muziek verbonden is.

Marktprijzen en -beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

Een overzicht van alle producten die LG in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.