LG Display gaat lcd-panelen aan Samsung leveren

26 januari 2017 1 Minuut 2 Reacties
samsung QLED TV 2

Begin dit jaar dook het verhaal op dat Samsung mogelijk gebruik zou gaan maken van lcd-panelen die door LG Display geproduceerd worden en deze week lijkt dat verhaal bevestigd. De samenwerking zou zelfs dit jaar al van start gaan.

LG Display is een dochterbedrijf van LG, en daarvan weten we dat het al jaren in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld is met Samsung. Toch is een samenwerking blijkbaar mogelijk want volgens het Amerikaanse Bloomberg is de kogel door de kerk. LG Display gaat Samsung dit jaar al voorzien van lcd-panelen.

LG Display is de grootste fabrikant van lcd-panelen ter wereld, met onder andere Apple en diverse grote tv-merken als afnemers. Samsung is ’s werelds grootste tv-producent en maakt momenteel nog gebruik van panelen die door Foxconn en Sharp geproduceerd worden. Deze bedrijven gaan zich meer focussen op panelen voor Sharp zelf zodat het bedrijf een groter marktaandeel kan bewerkstelligen. Dit zorgt ervoor dat Samsung op zoek moet naar een andere leverancier en het dochterbedrijf van LG de belangrijkste gegadigde is.

Samsung en LG Display willen nog niet reageren op het verhaal van Bloomberg, maar het ziet er dus naar uit dat we volgend jaar de eerste Samsung tv’s met een paneel van LG kunnen verwachten.

 

Reacties (2)