Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG Crystal Sound OLED TV gebruikt tv-paneel als luidspreker

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2017, 9:19 CategorieOled tv's

Vergeet je soundbar of die kleine luidsprekers die op allerlei plaatsen in de behuizing van de tv verstopt zitten. Crystal Sound schermen hebben een ingebouwd geluidssysteem zonder luidsprekers. Het oled-paneel zelf wordt als luidsprekermembraan gebruikt. Een kleine motor achter het scherm brengt het aan het trillen.

Dat is volgens LG enkel mogelijk omwille van de ruimtebesparende constructie van oled-tv’s. Die hebben immers geen module voor achtergrondverlichting nodig zoals alle lcd-schermen dat wel vereisen.

De 55 en 65 inch Crystal Sound tv’s leveren volgens LG ook een veel meeslependere en realistische geluidservaring. De klank lijkt immers rechtstreeks van de acteurs en het scherm te komen, eerder dan van een bron die ergens naast of onder het scherm staat. Het gaat voorlopig maar om een prototype, dus het is afwachten tot LG de technologie ook daadwerkelijk in een line-up inbouwt. Pas dan zullen we kunnen oordelen hoe het klinkt. En of het trillen van het scherm invloed heeft op het kijkcomfort.

Sony had hetzelfde idee

Of misschien moeten we helemaal niet zo lang wachten. De Sony A1 oled-tv is nu al uitgerust met een technologie die op het eerste zicht identiek lijkt aan wat LG voorstelt. Ook bij Sony’s Acoustic Surface wordt het scherm gebruikt om de geluidsgolven te produceren.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    08 januari, 2017 om 11:30

    Ziet er mooi uit maar of het betaalbaar is vraag 2.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.