Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt HDR Game modus naar B6V oled tv’s en diverse lcd tv’s

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2017, 12:30 CategorieOled tv's

LG is begonnen met de uitrol van nieuwe firmware voor onder meer de B6V oled tv-serie. De nieuwe firmware voegt de HDR Game-modus toe die eerder ook aan de hogere series oled tv’s toegevoegd werd.

Begin december van vorig jaar rolde LG een belangrijke update voor de topmodellen oled tv’s uit. Deze update bracht een nieuwe HDR Game-modus waarmee de input lag tijdens het spelen van HDR-games flink verlaagd werd. Deze week is eindelijk ook de B6V oled tv-serie aan de beurt en wordt de update ook beschikbaar gesteld voor diverse lcd led tv’s.

De meeste HDR tv’s die in 2016 uitgebracht werden waren niet optimaal ingericht voor het spelen van games in HDR. Dat werd direct duidelijk toen diverse gamers kritiek uitten over de hoge input lag wanneer deze games gespeeld worden. Diverse fabrikanten rolden daarom vrij snel updates uit waarmee een speciale HDR Game-modus aan de beeldmodi toegevoegd werd. Ook LG kwam met een speciale modus voor zijn oled tv’s.

Eigenaren van de B6V-serie moesten nog even geduld hebben maar LG is nu in de VS begonnen met de uitrol van dezelfde update waarmee de input-lag verlaagd moet worden naar ongeveer 30ms. De update wordt in de komende weken ook in Europa verwacht.

Naast de 55-inch en 65-inch B6V oled tv’s wordt de HDR Game-modus ook uitgerold naar de UH6300, UH7700 en UH7500 lcd led tv’s van het bedrijf. Al deze modellen zijn voorzien van een MediaTek-processor en moeten dus apart voorzien worden van een update. De overige modellen in de line-up maken gebruik van een chip die door LG zelf ontwikkeld is.

Lees meer over de beste tv’s voor het spelen van games en wat input-lag precies is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.