Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Assistant komt naar televisies met Android TV

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2017, 10:42 CategorieSmart tv's

Afgelopen najaar presenteerde Google de Google Assistant, een persoonlijke assistent die je kan helpen bij onder meer het bedienen van je smart home, het aansturen van je muziek en het vinden van antwoorden op je vragen. De Assistant komt binnenkort ook naar tv’s die draaien op Android TV.

Google Assistant komt naar Android TV

Binnen enkele maanden moet de Google Assistant beschikbaar zijn op Android TV, zo laat het Amerikaanse bedrijf deze week weten. De persoonlijke assistent komt alleen naar tv’s die draaien op Android TV versie 6.0 of nieuwer.

De Google Assistant op Android TV kan je helpen bij het zoeken naar content en het aansturen van apparaten. Middels spraakcommando’s kun je bijvoorbeeld een serie op Netflix laten starten, de Hue-lampen in de woonkamer uitzetten of je persoonlijke agenda laten inzien. Ook kun je bijvoorbeeld de weersverwachting voor de komende week opvragen.

De Nvidia Shield settopbox, die draait op Android TV, krijgt ook toegang tot de Assistant maar dan zelfs hands-free. Dat betekent dat je middels het commando “Ok, Google” de assistent kunt activeren en je vraag kunt stellen of opdracht kunt doorgeven.

Google laat weten komend jaar nog meer producten te voorzien van de persoonlijke assistent. Onder meer speakers, auto’s en wearables krijgen toegang tot software. Google zelf heeft onlangs de Google Home speaker met Google Assistant uitgebracht.

Vooralsnog is de digitale assistent alleen in de Verenigde Staten uitgerold.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.