Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Filmstudio’s willen dit jaar 250 titels uitbrengen op Ultra HD Blu-ray

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2017, 12:10 CategorieBlu-ray

Nu er meer 4K-televisies verkocht worden en er steeds meer Ultra HD Blu-ray-spelers verschijnen, kunnen de Ultra HD Blu-ray schijfjes niet achterblijven. Volgens USA Today wil Hollywood in 2017 daarom 250 nieuwe filmtitels aan de bestaande catalogus toevoegen.

De eerste Ultra HD Blu-ray’s werden in 2016 geïntroduceerd. Het nieuwe format heeft een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, viermaal hoger dan de huidige Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, die we kennen van de standaard Blu-ray discs. Hoewel de verkoop van fysieke schijfjes terugloopt, is Hollywood optimistisch over de toekomst van Ultra HD Blu-ray, dat filmliefhebbers momenteel de best mogelijke beeldkwaliteit biedt. In de Verenigde Staten gingen er in 2016 zo’n 1,8 miljoen UHD Blu-ray discs over de toonbank. Daarnaast werden er in Amerika tevens 300,000 UHD Blu-ray spelers verkocht, waar het aantal verkochte exemplaren van de Xbox One S, een spelcomputer die eveneens uit de voeten kan met Ultra HD Blu-ray’s, niet bij zit inbegrepen.

UHD Blu-ray breidt uit in 2017

In 2016 kwamen er 110 films uit op Ultra HD Blu-ray. Meestal ging het om films die net uit de bioscoop kwamen, maar ook sommige oudere titels – zoals Independence Day en Labyrinth – verschenen op Ultra HD Blu-ray. Volgens DEG, de beroepsvereniging van Home Entertainment releases, was de stripverfilming Deadpool de best verkochte Ultra HD Blu-ray van 2016. Volgens DEG wil Hollywood in 2017 nog eens 250 titels toevoegen aan het huidige aanbod. Alle grote studio’s, behalve Disney/Pixar, hebben zich al aan het nieuwe format verbonden.

Ook Sony en LG kondigden onlangs Ultra HD Blu-ray spelers voor consumenten aan, waarbij die van LG een van de eerste spelers moet worden die ook Dolby Vision ondersteunt. Volgens Dolby zelf zullen begin dit jaar de eerste Dolby Vision UHD Blu-ray discs op de markt verschijnen. Drie grote filmstudio’s hebben zich al aan de schijfjes met Dolby Vision verbonden en volgens Dolby zullen er in 2017 nog meer gaan volgen.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    22 januari, 2017 om 10:59

    Als ze dan ook te koop zijn in de shops en te krijgen. Dat zoudan mooi zijn maar het aanbod is maar klein.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.