Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Drie filmstudio’s komen begin 2017 met Dolby Vision Ultra HD Blu-ray films

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2017, 11:39 CategorieBlu-ray

Tijdens CES 2017 zien we de trend dat meer fabrikanten Dolby Vision ondersteunen. Onder meer Sony, LG en Philips hebben tv’s gepresenteerd die de HDR-standaard ondersteunen. Dolby Vision is echter momenteel alleen nog via streamingdiensten te bekijken maar daar komt de komende maanden verandering in.

Drie filmstudio’s hebben deze week aangegeven begin 2017 Ultra HD Blu-ray films met Dolby Vision uit te brengen. Het gaat om Universal, Warner Bros en Lionsgate. Momenteel zijn de meeste Ultra HD Blu-ray films voorzien van de HDR10-standaard. Toekomstige films van de drie filmstudio’s zullen voorzien worden van beide standaarden.

Dolby Vision is Dolby’s eigen HDR-standaard en brengt, volgens het bedrijf, een indrukwekkendere HDR-ervaring naar de huiskamer. De standaard maakt gebruik van dynamische metadata waardoor de kleurweergave en de helderheid per scene, of zelfs per frame, geoptimaliseerd kan worden. Fabrikanten moeten echter wel een licentiefee betalen als ze Dolby Vision willen ondersteunen. Ook is er een speciale hardware-aanpassing nodig.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    08 januari, 2017 om 11:24

    Waarom word dolby vision niet gewoon ook in gebouwd staandaard doe gewoon alle systemen er op hdr/dolbyvision.
    Net als met geluid op je reciever dat zit er ook allemaal op.
    Zo moeilijk is dat toch niet maar het is gewoon weer de wil van de fabriekant die bepaald het.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.