Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Fabrikanten rusten tv’s uit met Amazon Fire TV en Alexa

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2017, 13:32 CategorieSmart tv's

Amazon begint langzaam maar zeker een steeds grotere rol te spelen in de av-markt. Het bedrijf heeft natuurlijk al een tijdje de Fire TV in het assortiment maar dit platform wordt nu direct ingebouwd in tv’s. Diverse fabrikanten hebben aangekondigd tv’s met Fire TV en Amazon’s Alexa assistent te gaan verkopen.

Amart tv’s met met Amazon Fire OS

Vooralsnog gaat het alleen om fabrikanten die hun tv’s in Amerika verkopen; Seiki, dat een dochterbedrijf is van het Chinese Tsinghua Tongfang Company, Westinghouse Electronics en Element Electronics. Deze bedrijven integreren de software van de Amazon Fire TV hdmi-stick en mediaspeler, genaamd Fire OS, en laten kijkers de tv middels de persoonlijke spraakassistent Alexa bedienen. Alexa maakt het mogelijk middels spraakcommando’s muziek op te starten, zenders te selecteren, informatie op te zoeken en zelfs je smart home-apparaten te bedienen.

Dankzij de integratie van Fire TV krijgen gebruikers naast toegang tot Alexa de mogelijkheid 7000 kanalen te bekijken en apps te gebruiken. Ook hebben gebruikers toegang tot Amazons eigen Prime Video-dienst, wat in de VS een grote concurrent van Netflix is. De nieuwe tv’s, natuurlijk voorzien van de hoge 4K Ultra HD-resolutie, worden aangeduid als ‘Amazon Fire TV Edition’ en verschijnen vooralsnog alleen in de Verenigde Staten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.