Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste smart tv’s van Philips behouden slimme functies toch

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2017, 10:45 CategorieSmart tv's

Philips maakt bekend dat de eerste smart tv’s van het bedrijf toch nog kunnen rekenen op de slimme functies. Eind vorig jaar kwam naar buiten dat die functies zouden verdwijnen en dat eigenaars van de tv’s een Amazon Fire TV Stick zouden ontvangen.

Toch slimme functies behouden voor smart tv’s van Philips

Eind vorig jaar kwam in het nieuws dat de eerste smart tv’s van Philips hun slimme functies zouden verliezen. De twaalf genoemde toestellen, uit de 8000-serie en 9000-serie, maakten toen gebruik van de sha-1-certificaten en zouden – volgens TP Vision, het bedrijf dat onder de naam Philips tv’s maakt –niet kunnen worden geüpdatet naar sha-2-certificaten. De update is nodig, omdat er zwakheden in sha-1 zijn. Maar nu blijkt dat de slimme functies dus wel behouden kunnen worden en de televisies zullen blijven werken zoals aangegeven.

Niet lang nadat het nieuws naar buiten kwam dat de tv’s hun slimme functies zouden verliezen, kwam naar buiten dat gedupeerde consumenten konden rekenen op een gratis Amazon Fire TV Stick. Die mediaspeler wordt nu niet meer aangeboden door het bedrijf, omdat het probleem dus is verholpen. Wel zullen de 1500 mensen die hebben gereageerd op de actie alsnog een mediaspeler ontvangen, maar dan een Google Chromecast. Mocht je toch de TV Stick willen, dan kun je die aanvragen bij de klantenservice van de fabrikant.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.