Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Een derde van de Nederlanders heeft een smart tv

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2017, 12:58 CategorieOnderzoeken

Hoewel de winkels volstaan met smart tv’s en het nagenoeg onmogelijk is om tegenwoordig nog een ‘domme’ tv te kopen beschikt momenteel nog maar een derde van de Nederlanders over een smart tv. Dit blijkt uit het meest recente onderzoek van GfK.

In het afgelopen jaar is er weinig veranderd aan het smart tv-bezit in Nederland. In 2015 beschikten ongeveer een derde van de Nederlanders over een slimme tv en in 2016 was dit 35 procent van de Nederlanders.

Overige cijfers

Ook het percentage smartwatchbezitters is nagenoeg onveranderd gebleven. Alleen onder jongeren (13-17 jaar) is het tabletbezit aanzienlijk gestegen. Bijna drie kwart (72 procent) van hen is eind 2016 in het bezit van een tablet versus 60 procent eind 2015.

Gemiddeld heeft een huishouden eind 2016 3,7 apparaten in bezit (3,6 in december van 2015). Vergeleken met vijf jaar geleden is het aantal devices in de Nederlandse huishoudens wel sterk toegenomen en is het aantal smartphones en tablets zelfs verdubbeld.

Lees meer over wat een smart tv is en wat je ermee kunt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.