Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple bevestigt plannen voor uitbreiding aanbod Apple Music

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2017, 13:20 CategorieStreamingdiensten

Jimmy Iovine heeft tegenover de pers bevestigd dat Apple inderdaad het aanbod van Apple Music flink wil gaan uitbreiden. Iovine is bij Apple onder meer verantwoordelijk voor de streamingdienst Apple Music.

Meer content voor Apple Music

Jimmy Iovine, bij Apple verantwoordelijk voor Apple Music, zegt in een interview dat Apple veel meer wil gaan doen met de muziekstreamingdienst. Iovine is van mening dat die dienst voorbij muziek moet gaan om te kunnen groeien en dat er daarom televisieseries onderweg zijn, die voor het einde van het jaar beschikbaar zouden moeten zijn.

The hope for Apple is that it will be better able to compete with streaming music competitors like Spotify and Pandora, which are largely free for users: “We’re fighting ‘free.’ So a simple utility where, ‘here’s all the songs, here’s all the music, give me $10 and we’re cool,’ is not going to scale.

Verder heeft de muziekproducent laten weten dat de televisiecontent niet per se met muziek te maken hoeft hebben en dat Apple het breder wil trekken naar ‘popcultuur’.

At Apple Music, what we’re trying to create is an entire cultural, pop cultural experience, and that happens to include audio and video. If South Park walks into my office, I am not going to say you’re not musicians, you know? We’re going to do whatever hits popular culture smack on the nose.

Het wachten is nu op de eerste serie die via de muziekstreamingdienst zal worden aangeboden. Mogelijk wordt dit een donker drama, bestaande uit zes afleveringen van een half uur, genaamd Vital Signs. Rapper Dr Dre zou betrokken zijn met dit project.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.