Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aantal abonnees muziekstreamingdienst Tidal mogelijk lager dan gedacht

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2017, 9:45 CategorieStreamingdiensten

Mogelijk is het aantal abonnees voor de muziekstreamingdienst Tidal lager dan nu gedacht wordt, meldt een krant uit Noorwegen. Dat schijnt het bedrijf al gedaan te hebben op het moment dat rapper Jay-Z de dienst overnam.

Tidal heeft mogelijk minder abonnees

Volgens een uitgebreid artikel in de Noorweegse krant Dagens Næringsliv heeft muziekstreamingdienst Tidal een lager aantal abonnees dan nu wordt gedacht. De muziekstreamingdienst zou die cijfers hebben opgeblazen toen rapper Jay-Z de dienst overnam twee jaar geleden. De krant zegt documenten in handen te hebben waarin staat dat de dienst per september 2015 slechts 350 duizend abonnees heeft. Dat is dezelfde maand waarin de rapper, als mede-eigenaar, naar buiten bracht dat er op dat moment een miljoen abonnees zouden zijn.

In maart van 2016 kwam naar buiten dat Tidal zou beschikken over drie miljoen abonnees, maar ook dat blijkt aanzienlijk minder te zijn. Volgens de krant waren er toen 1,2 miljoen geactiveerde accounts en zo’n 850 duizend abonnees op dat moment. Jay-Z en andere eigenaars van de muziekstreamingdienst hebben nog niet gereageerd op deze nieuwe cijfers, maar hebben in het verleden al wel eens toegegeven dat sommige cijfers inderdaad waren opgeblazen. Maar destijds werd de schuld afgeschoven op de vorige eigenaars van de streamingdienst.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.