Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TCL lanceert nieuwe Quantum Dot tv’s op CES 2017

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2017, 11:47 CategorieLcd en led tv's

Het Chinese merk TCL staat misschien niet altijd zo prominent in de kijker, maar hun nieuwe topmodellen, X2 en X3, zien er serieuze concurrenten uit voor de klassieke merken.

TCL kondigde in Las Vegas de X-series aan, in twee versies: de X2 met een vlak scherm en de X3 met een gebogen scherm. Beide televisies gebruiken quantum dot-technologie, Dolby Vision en HDR10 HDR, een Harman Kardon geluidssysteem en ultradunne designs zonder rand.

TCL’s quantum dot-scherm biedt een kleurbereik van 110% NTSC, en alhoewel je dat niet zo maar kan overzetten naar de meer gebruikelijke referenties zoals DCI-P3 en Rec.2020, komt dat vermoedelijk overeen met ongeveer 100% DCI-P3.

Beide modellen zullen verkrijgbaar zijn in 55 en 65 inch formaat. De nieuwe designs zijn  7,9 mm dik voor de X2 en 6,9 mm voor de X3. Ze zijn voorzien van zes Harman Kardon luidsprekers en beschikken ook over een Bluetooth verbinding. Daarmee kan je muziek van je smartphone beluisteren op de televisie, zelfs zonder het scherm aan te zetten. Met behulp van Sound Return kan je het geluid van de televisie via WiFi naar je smartphone sturen, gewoon je hoofdtelefoon aansluiten op de smartphone en je kijkt tv zonder anderen te storen.

De X2 en X3 zouden wereldwijd beschikbaar zijn in Q2 2017.

Eerste QD-LED?

TCL is vast besloten om zich ook bij de technologische leiders te nestelen. In de nabije toekomst willen ze ‘werelds eerste QD on LED chip tv’ lanceren. QD-LEDs worden algemeen gezien als de volgende stap in schermtechnologie voor quantum dots. De quantum dots worden dan geïntegreerd in leds, in plaats van als een film over het display te liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.