Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo-klanten moeten nog zeker een jaar op de Ultra HD settopbox wachten

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 9:40 CategorieDigitale tv

Afgelopen september verscheen het bericht dat Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, werkt aan een settopbox met ondersteuning voor 4K Ultra HD-materiaal. Klanten van de provider hoeven de nieuwe settopbox echter voorlopig niet te verwachten.

Woordvoerder Gradus Vos van Ziggo geeft tegenover Tweakers aan dat het nog niet duidelijk is wanneer de 4K settopbox van Ziggo op de Nederlandse markt verschijnt, maar Vos kan wel bevestigen dat dit zeker niet voor het einde van 2017 zal zijn. Telenet, de Belgische provider die ook onder Liberty Global valt, verwacht tegen het einde van 2017 de eerste exemplaren aan klanten te kunnen uitleveren.

Liberty Global heeft inmiddels wel al een promotievideo voor de nieuwe settopbox online gezet. In deze video worden de mogelijkheden van het apparaat getoond. Vanzelfsprekend kan de settopbox Ultra HD-materiaal van streamingdiensten weergeven. Daarnaast is het mogelijk zes programma’s tegelijkertijd op te nemen en tv-uitzendingen naar meerdere apparaten in huis te streamen. In de UK moeten klanten van Virgin Media 100 pond bijbetalen voor het kastje, wat in Nederland mogelijk neerkomt op 100 euro.

Wat nog niet duidelijk is, is of Ziggo en Telenet ook direct beginnen met het aanbieden van tv-kanalen in de Ultra HD-resolutie. Op dit moment zijn die kanalen er nog nauwelijks en in Nederland is er nog geen enkele omroep die programma’s in de 4K-resolutie uitzendt. De settopbox lijkt dan ook vooral in het leven geroepen voor het streamen van 4K-content.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  08 december, 2016 om 10:32

  Kijk nu horizonbox mooi en goed beeld en geluid. Voorlopig ben ik heel tevreden over ziggo horizonbox goed en ook goedkoop.
  Kijk wel hier naar uit al heb ik nog geen 4 K tv die komt wel volgend jaar wacht even alle nieuwe modellen af hij moet wel dhr en dolby vision hebben andes wacht ik nog langer.
  Liefst zou ik alleen een monitor willen zonder ontvangers en speakers.
  Wel internet er op maar gewoon een met een HDMI alles loopt via mijn reciever.
  Maar dat zullen ze wel nooit gaan maken waarom vraag ik wel eens af of ze verdiennen er niks aan.
  Beamer is geen optie voor mij.
  Kom maar ook is met wat meer UHD blueray spelers op de markt en stop met de oude DVD maken gewoon alleen blueray in de winkels en niet het mindere oude DVD dat hebben we nu wel gehad.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.