Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube in HDR verschijnt op Samsung 2016 SUHD en Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2016, 15:07 CategorieSoftware

Samsung heeft vandaag laten weten dat zijn 2016 SUHD en Ultra HD tv’s ondersteuning voor HDR-content op YouTube krijgen. De YouTube-app op de tv’s wordt vernieuwd, waarna kijkers video’s die in HDR gepubliceerd zijn ook met het grotere dynamische bereik op hun tv kunnen bekijken.

Samsung geeft aan dat de update deze maand wereldwijd uitgerold zal worden dus het kan nog een paar dagen duren voordat elke compatibele tv van het bedrijf voorzien is van de nieuwe applicatie. Na de automatische update krijg je binnen de YouTube-app toegang tot een speciale high dynamic range-categorie, waarin je een groot aantal video’s kunt vinden die in HDR opgenomen zijn.

Bij HDR-content ligt het contrast hoger waardoor lichte objecten een stuk helderder zijn en donkere objecten dichterbij diep zwart komen te liggen. Dit zonder aan bereik daar tussenin in te leveren en zelfs dit bereik te verhogen waardoor subtiele details beter zichtbaar zijn. Echter, je tv moet deze content wel weer kunnen geven. Fabrikanten gebruiken de term HDR dan ook op de nieuwste modellen om deze compatibiliteit te duiden. Een complete uitleg vind je in ons artikel over high dynamic range (HDR).

Bekijk ook de Samsung 2016 lcd led tv line-up voor een overzicht van alle tv’s met HDR-ondersteuning.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    23 december, 2016 om 9:39

    Samsung geen dolby vision op de modelen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.