Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Welke luidspreker moet je kopen? De voor- en nadelen per type

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2016, 9:00 CategorieTips en adviezen

Om het samengaan van Xingo en MCP Network te vieren publiceren we deze week drie interessante artikelen van Hifi.nl. In dit artikel kijken we naar de typen luidsprekers en welke luidspreker nu het beste bij jouw wensen past.

Welke luidspreker moet je kopen?

Het is een veelgehoorde vraag; welke luidspreker moet ik nu kopen voor mijn home cinema- of stereoinstallatie? Het antwoord daarop is niet eenvoudig maar we kunnen je wel helpen de juiste richting te kiezen. Er zijn immers verschillende typen luidsprekers die elk hun voordelen en nadelen hebben. Denk aan de vloerstaande variant, de boekenplank speaker en de multiroom-modellen.

De collega’s van Hifi.nl hebben een video online gezet waarin de vraag ‘welke luidspreker moet ik kopen?’ behandeld wordt. Zo kijken ze naar de verschillende soorten speaker, het benodigde budget per soort speaker, de flexibiliteit van verschillende speakers en het gebruiksgemak van de betreffende speaker.

Meer informatie

Bekijk ook onze home cinema informatiegids voor meer tips en adviezen op het gebied van audio en video.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  01 januari, 2017 om 9:38

  Ik heb mijn hele leven al kef luidspreakers die zijn voor alles geschikt ze hebben ook veel keus en zijn engels de beste speakers maken ze.

  • Peter vb
   01 januari, 2017 om 22:57

   Ging voor de Kef ls50 naar Rhapsody in Hilversum en die klonken geweldig maar maar kwam met een merk thuis waar ik nog nooit van gehoord had (Goldenear) maar in mijn setting beter paste. Er zijn veel goede merken en zou juist iedereen adviseren om niet merk vast te zijn en te durven luisteren naar andere merken. Draadloos zou ik alleen doen als je voor gemak gaat en top geluid niet super belangrijk vind.

 2. frans
  01 januari, 2017 om 9:39

  Draadloos krijg je heel veel spijt van dus nooit draadloos nemen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.