Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Spotify zal SoundCloud toch niet gaan overnemen’

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2016, 9:42 CategorieStreamingdiensten

Spotify zou concurrent SoundCloud toch niet willen overnemen, melden bronnen die bekend zijn met de situatie. Spotify zou zich hebben teruggetrokken uit de onderhandelingen, omdat het bedrijf denkt dat de overname een negatieve invloed kan hebben op de beursgang.

Spotify en SoundCloud

Spotify zou concurrent SoundCloud niet meer willen overnemen. Dat melden bronnen tegenover The Financial Times en TechCrunch op donderdagavond. In september verscheen nog in het nieuws dat Spotify de dienst wel degelijk wilde overnemen en dat de gesprekken daarvoor “ver gevorderd” zouden zijn. De reden dat de overname zou plaatsvinden, zou te maken hebben met twee ideeën: Spotify wilde zijn aanbod uitbreiden en tegelijkertijd een concurrent van de markt afhalen. Maar dat blijkt nu niet het geval, melden de bronnen.

De reden achter dit besluit zou te maken hebben met de verwachte beursgang van Spotify. Hoewel het bedrijf die stap nog niet heeft bevestigd, zou het toch al sinds 2014 voornemens zijn de beurs op te gaan. De verwachting is dat dit in het tweede kwartaal van 2017 toch zal gebeuren. Een aankoop zoals SoundCloud zou een negatieve invloed op die beursgang kunnen hebben, melden de bronnen, vanwege alle kosten voor de overname en de licenties. Beide bedrijven hebben nog niet gereageerd op de geruchten over de afgekapte onderhandelingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.