Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony start uitrol Android TV 6.0 voor tv’s uit 2015 en 2016

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2016, 12:44 CategorieGaming

Sony heeft bekendgemaakt dat het bedrijf is begonnen met het uitrollen van Android TV 6.0 (Marshmallow) voor de tv’s uit 2015 en 2016. De uitrol is begonnen in de Verenigde Staten en zal langzaamaan ook naar andere landen komen.

Android TV 6.0 voor Sony-tv’s uit 2015 en 2016

De beloofde update naar Android TV 6.0.1 (Marshmallow) wordt nu eindelijk uitgerold naar de Sony-televisies die zijn uitgebracht in 2015 en (vroeg) 2016. De update wordt nu eerst vrijgegeven in de Verenigde Staten, maar zal langzaamaan ook andere markten aandoen. De update heeft meer dan een jaar op zich laten wachten, maar brengt een aantal bugfixes, prestatieverbeteringen en verbeteringen op het gebied van beveiliging met zich mee. Ook worden er een aantal nieuwe functies geïntroduceerd, zoals ondersteuning voor externe usb-apparaten.

Daarnaast is er een verbeterde zoekmachine aanwezig, is er een nieuw designconcept geïntroduceerd en zullen de televisies worden voorzien van een speciale modus voor kinderen. Gebruikers hebben tevens meer controle over de apps die worden weergeven en kunnen de spellen en apps ook opnieuw indelen. De herfstmodellen van Sony worden al geleverd met Android TV 6.0.1. Er is nog geen releasedatum voor Europa bekend, maar Sony belooft dat die markt uiteindelijk ook wordt aangedaan. Android TV 6.0 werd begin 2015 uitgebracht door Google.

Lees ook onze review van de nieuwe Sony ZD9-serie. In deze review kwam ook naar voren dat Android TV nog altijd niet heel stabiel is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.