‘Sony presenteert volgende maand eerste oled tv’s’

05 december 2016 1 Minuut 1 Reacties
sony-kd-65zd9-review-feature

Volgens verschillende bronnen is Sony van plan om zijn eerste oled tv's in januari tijdens CES 2017 officieel te presenteren.

Waar rook is, is meestal vuur. Het lijkt erop dat Sony volgende maand met zijn eerste oled tv’s komt. Vorige maand verschenen er al geruchten over en deze week zien we wederom verhalen verschijnen waarin gemeld wordt dat de Japanse fabrikant tijdens CES 2017 zijn eerste oled tv-serie zal presenteren.

Eerste oled tv’s van Sony

Onder meer Forbes maakt melding van het verhaal en geeft aan dat Sony van plan is om zijn eerste oled tv’s in januari tijdens CES 2017 officieel te presenteren. Niet geheel onverwacht zal de Japanse fabrikant gebruikmaken van panelen die door LG Display geproduceerd worden. LG is momenteel de enige fabrikant die oled-panelen in massaproductie heeft. Sony maakt zelf momenteel al oled-monitoren maar deze zijn voor professionele doeleinden ontwikkeld.

De verwachting is dat we volgend jaar oled tv’s van meerdere fabrikanten gaan zien. Ook Panasonic zou volgens recente geruchten aan een nieuwe oled tv werken. In 2015 bracht Panasonic zijn eerste oled tv op de markt maar dit model was te prijzig voor de meeste consumenten. TP Vision heeft onlangs zijn eerste Philips oled tv gepresenteerd en deze moet binnenkort te koop zijn in Nederland.

LG zelf blijft ook vol inzetten op oled. De Koreaanse fabrikant zou volgend jaar nog meer oled-modellen willen presenteren, waaronder mogelijk een tv die als een soort behang aan de muur geplakt kan worden.

Lees meer over het verschil tussen een lcd led tv en een oled tv.

Reacties (1)