Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sony oled tv’s krijgen prijzen vanaf 2.000 euro mee’

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 11:01 CategorieOled tv's

Het lijkt steeds duidelijker te worden dat we volgend jaar oled tv’s van Sony kunnen verwachten. Eerder deze week publiceerde Forbes een artikel over de plannen van Sony en vandaag geeft de Amerikaanse website aan de bevestiging te hebben. Er worden zelfs prijzen genoemd en die zijn opvallend laag.

Goedkope oled tv’s van Sony

Barry Young van de OLED Association, een organisatie uit de industrie waartoe onder meer Samsung en LG zich mogen rekenen, heeft volgens Forbes bevestigd dat Sony in 2017 met een 55-inch en een 65-inch oled tv op de markt komt. De tv’s moeten in de tweede helft van 2017 te koop zijn dus het is nog maar de vraag of Sony ze tijdens CES 2017 aankondigt.

Er wordt ook over de prijzen gesproken en die zijn opvallend laag. Sony zou het 55-inch model voor 2.000 dollar willen verkopen, terwijl het 65-inch model 3.000 dollar zou gaan kosten. Deze prijzen liggen zelfs lager dan de ‘betaalbare’ B6V-serie van LG. Als dit gerucht blijkt te kloppen dan zouden we in 2017 wel eens een mooie prijsoorlog op het gebied van oled kunnen gaan zien.

Meer concurrentie in 2017

De verwachting is dat we volgend jaar oled tv’s van meerdere fabrikanten gaan zien. Ook Panasonic zou volgens recente geruchten aan een nieuwe oled tv werken. In 2015 bracht Panasonic zijn eerste oled tv op de markt maar dit model was te prijzig voor de meeste consumenten. TP Vision heeft onlangs zijn eerste Philips oled tv gepresenteerd en deze moet binnenkort te koop zijn in Nederland.  LG zelf blijft ook vol inzetten op oled. De Koreaanse fabrikant zou volgend jaar nog meer oled-modellen willen presenteren, waaronder mogelijk een tv die als een soort behang aan de muur geplakt kan worden.

Lees meer over het verschil tussen een lcd led tv en een oled tv.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.