Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony brengt vlaggenschip ZD9 tv op de markt voor 70.000 euro

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2016, 9:30 CategorieLcd en led tv's

Eerder dit jaar waren we in Londen aanwezig voor de presentatie van het nieuwste vlaggenschip lcd led tv van Sony; de ZD9-serie. De eerste twee modellen kwamen vrij snel daarna op de markt, in de vorm van een 65-inch en een 75-inch versie. Sony heeft nu ook een 100-inch variant op de markt gebracht, met een prijskaartje van maar liefst 70.000 euro.

Sony ZD9-serie

De Sony ZD9-serie staat met name bekend om het nieuwe backlight dat de Japanse fabrikant ontwikkeld heeft, genaamd Backlight Master Drive. In het backlight zitten honderden kleine leds verwerkt en die kunnen individueel bediend worden. Het grote voordeel hiervan is dat er een hogere helderheid bereikt kan worden en dat tegelijkertijd donkere delen van het scherm ook echt donker kunnen blijven. Met name voor HDR-content is dit een belangrijke ontwikkeling.

100-inch voor 70.000 euro

Over het 65-inch model, de KD-65ZD9, waren wij in onze uitgebreide review al heel enthousiast maar Sony ziet ook een markt voor een nog veel grotere variant. Sinds deze week kan de 100-inch KD-100ZD9 in Europa en de VS gekocht worden. Je betaalt er 70.000 euro voor en moet een paar weken geduld hebben voordat de tv geleverd wordt, maar je hebt dan wel een ultieme tv in huis staan.

sony-zd9-100-inch

We verwachten op korte termijn overigens meer nieuws van Sony, en vele andere fabrikanten. Begin januari gaat in Las Vegas CES 2017 van start en hier worden elk jaar de nieuwste ontwikkelingen en producten op het gebied van consumentenelektronica getoond. Ook de Japanse fabrikant zal hier zijn nieuwe lcd led tv line-up tonen, en komt mogelijk zelfs met een oled tv.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter vb
    23 december, 2016 om 21:40

    Krijg je er misschien wel een HDMI kabeltje bij.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.