Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung kondigt quantum dot curved monitoren aan

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2016, 10:28 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft voordat CES 2017 officieel van start gaat al diverse producten aangekondigd, waaronder een nieuwe line-up Quantum Dot curved monitoren. Met de CH711 richt Samsung zich op visueel entertainment. De curved monitoren CFG70 en CF791 zijn volgens het bedrijf ideaal voor gamers en om op te werken.

Nieuwe Samsung quantum dot curved monitoren

De CH711 Quantum Dot curved monitor is ontworpen met gebruikers van multimedia als uitgangspunt. De CH711 levert volgens Samsung levendige en overdonderende beeldkwaliteit, ongeacht de soort content op het scherm. De schermen zijn vanaf eind maart 2017 beschikbaar in 27 inch en 31,5 inch.

De CH711 beschikt over een curve van 1.800R en een kijkhoek van 178-graden. Zowel in horizontale als in verticale richting kun je het scherm aanpassen. De monitor heeft een kleurcodering van bijna 125 procent RGB en een resolutie van 2.560 x 1.440 WQHD. Het scherm staat op een helder, wit onderstel met een driezijdig ‘Boundless’ ontwerp. De elektriciteit- en HDMI-kabels zijn netjes weggewerkt zodat ze onzichtbaar zijn.

samsung-quantum-dot-monitor-curved-1

In de VS kwamen de Quantum Dot curved monitoren CFG70 en CF791 in december 2016 op de markt. Nu worden ze op CES ook aan de rest van de wereld getoond. De CFG70 is beschikbaar in 24 inch en 27 inch en werd speciaal ontwikkeld voor professionele en fanatieke gamers. De monitoren hebben de visuele verfijning van Samsungs Quantum Dot beeldtechnologie en combineren dat met de brede kijkhoek van curved monitors. De CFG70 biedt allerlei extra mogelijkheden voor gamers, zoals de ‘Gaming UX’ gebruikersinterface. Ook kun je het beeld optimaliseren voor zowel FPS, RTS, RPG als AOS games.

Met de curve van 1.500R en de 21:9 aspect ratio is de CF791 Quantum Dot curved monitor ook geschikt voor zakelijk gebruik. Met gebruik van de Picture-by-Picture (PBP) technologie kun je content laden vanaf HDMI- of DP-bronnen en het overal op het scherm plaatsen. Met de functie Picture-in-Picture (PIP) kun je content verkleinen zonder resolutieverlies of verminderde beeldkwaliteit.

Over de prijzen en exacte beschikbaarheid heeft Samsung nog niets bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.