Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung kondigt UBD-M9500 Ultra HD Blu-ray speler en MS750 soundbar aan

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2016, 11:31 CategorieBlu-ray

Samsung heeft de smaak al goed te pakken, nog voordat het jaar voorbij is. De Koreaanse fabrikant kondigt tijdens de laatste dagen van het jaar diverse nieuwe producten aan die we allemaal tijdens CES 2017 kunnen gaan zien. Na de H7 draadloze speaker met nieuwe audiotechnieken en diverse monitoren kondigt het bedrijf nu de UBD-M9500 Ultra HD Blu-ray speler en de MS750 soundbar aan.

Samsung MS750 soundbar

De Samsung MS750 is de eerste soundbar van de Koreaanse fabrikant waarbij de subwoofer in de langwerpige speaker zelf verwerkt zit. Je hebt dus geen losse kast voor de lage tonen meer nodig. De eerder aangekondigde UHQ 32-bit technologie met geavanceerde algoritmen moet ervoor zorgen dat de lage tonen strak en nauwkeurig weergegeven worden. Volgens Samsung levert de MS750 een indrukwekkende surround-ervaring dankzij vernieuwde drivers, waarvan enkele units de audio over het hoofd van de luisteraar moeten sturen.

samsung-ms750

Samsung heeft ook de gebruikservaring verder verbeterd. Zo kunnen alle gekoppelde apparaten middels de meegeleverde Smart Remote Control bediend worden en kun je voortaan de soundbar direct aan de tv bevestigen, met of zonder nieuwe muurbeugel. De soundbar en tv kunnen tegelijkertijd aan- of uitgezet worden door beide apparaten middels een speciale stroomkabel te koppelen. De soundbar krijgt hierdoor zijn stroom van de tv, wat het aantal kabels achter de tv weer wat reduceert.

Bekijk ook de complete Samsung 2017 soundbar line-up.

Samsung UBD-M9500 UHD Blu-ray speler

De Samsung UBD-M9500 is de opvolger van de in 2016 gelanceerde UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray speler. Het nieuwe model kan draadloos audio via bluetooth streamen en biedt ondersteuning voor de Samsung Smart Remote waardoor je de speler met de afstandsbediening van je tv kunt bedienen. De speler komt me teen nieuwe Private Cinema Mode waardoor je de audio van de speler rechtstreeks richting een bluetooth koptelefoon kunt sturen.

samsung-m9500-1

Daarbij optimaliseert het apparaat het beeld- en audiosignalen door de content die op dat moment afgespeeld wordt te analyseren. Natuurlijk is er ondersteuning voor de nieuwste standaarden aanwezig, waaronder HDR, Dolby Atmos en DTS:X. Een andere nieuwe feature is de mogelijkheid om Blu-ray films voortaan ook op je mobiele apparaat te bekijken, waarschijnlijk via een WiFi-verbinding.

Bekijk ook de complete Samsung 2017 Blu-ray speler line-up. Lees ook onze Samsung UBD-M9500 review.Prijs en beschikbaarheid

Samsung lanceert beide producten officieel tijdens CES 2017 in Las Vegas. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt maar we verwachten beide apparaten voor de zomer in Nederland.

Een overzicht van alle producten die Samsung in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.