Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung focust op optimaal geluid met onder meer UHQ 32-bit audio

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2016, 11:11 CategorieLuidsprekers

Samsung richt zich in 2017 niet alleen op een indrukwekkende beeldweergave. De Koreaanse fabrikant wil ook de audioweergave naar een hoger plan tillen. Dit doet het bedrijf middels diverse nieuwe technieken die in speakers en soundbars verwerkt worden.

Focus op audio

Eén van de punten waar Samsung dit jaar op focust is audio. De Koreaanse fabrikant maakt gebruik van de eigen UHQ 32-bit audiotechnologie waarmee een hogere audiokwaliteit geleverd kan worden vanuit een bron die 8-bit tot 24-bit signalen uitstuurt. UHQ audio maakt van elke bron een 32-bit signaal voor zowel draadloze als bekabelde verbindingen. Dit moet volgens Samsung zorgen voor een audioweergave die dichterbij de originele opname ligt dan HD-audio.

Daarbij wordt een nieuwe ‘Distortion Cancelling’ technologie in speakers en soundbars gebruikt om de bewegingen van de interne speakers de voorspellen en hierop gebaseerd aanpassingen te doen om het ‘perfecte geluid’ te verzorgen. Volgens Samsung moet deze techniek met name voordelen bieden voor woofers, waaruit de lage tonen voortgebracht worden. Deze speakers maken grotere bewegingen zijn zijn minder voorspelbaar dan andere speakers. Het Distortion Cancelling algoritme kan de bewegingen van de woofer voorspellen en de bewegingen vervolgens controleren om een stabieler en strakker laag geluid weer te geven.

Ook maakt Samsung in 2017 gebruik van een ‘Wide-band Tweeter’. Hiermee moet de sweet spot, de plek waar de luisterpositie het beste tot zijn recht komt, verbreed en vergroot worden. De ‘Crystal Amplifier’ moet er tenslotte voor zorgen dat ruis verwijderd wordt waardoor luisteraars een heldere en nauwkeurige audioweergave voorgeschoteld krijgen.

Samsung H7 luidspreker

De Samsung H7 draadloze luidspreker is de eerste speaker die met deze technieken uitgerust wordt. De UHQ 32-bit audiotechnologie moet samen met een laag bereik tot 35Hz zorgen voor een dynamische audioweergave, van laag tot hoog.

Een overzicht van alle producten die Samsung in 2017 naar Nederland en België brengt, waaronder de nieuwe tv’s, vind je in het 2017 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.