Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Premier League-wedstrijden volgend jaar in Dolby Atmos te horen

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2016, 10:35 CategorieDigitale tv

Vorige maand liet de Britse zender BT Sport al weten dat we in de nabije toekomst sportwedstrijden met een Dolby Atmos-soundtrack kunnen verwachten en deze week heeft het bedrijf meer details bekendgemaakt. De eerste Premier League-wedstrijd die in Ultra HD en met Dolby Atmos uitgezonden wordt is die tussen Liverpool en Chelsea. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 31 januari 2017.

Dankzij Dolby Atmos, een 3d-audiotechnologie waarbij kanalen boven de luisterpositie een belangrijke rol spelen, moet je volgens de zender nog meer het gevoel hebben in het stadion te zitten. Het belooft een indrukwekkende ervaring te worden, zeker gezien de hectische en tumultueuze sfeer tijdens een dergelijke wedstrijd. BT Sport verwacht dat na 31 januari elke wedstrijd in de Premier League en een selectie wedstrijden in de FA Cup met het nieuwste audioformaat uitgezonden wordt.

Klanten van de zender hoeven niet extra te betalen voor content met Atmos. Helaas is er nog niets bekend over Nederlandse zenders die met surroundformaat aan de slag gaan. Er zijn zelfs nog geen Nederlandse zenders die materiaal in Ultra HD-uitzenden.

Lees meer over het plaatsen van luidsprekers in een Dolby Atmos-opstelling.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.