Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe pixelstructuur maakt 2017 oled tv’s een stuk helderder

Geschreven door
Geplaatst op30 december 2016, 13:37 CategorieOled tv's

Over een paar dagen krijgen we van LG de 2017-serie oled tv’s te zien maar vandaag komen we al iets meer te weten over deze nieuwe modellen. LG Display, de fabrikant van de oled-panelen, heeft namelijk laten weten een nieuwe pixelstructuur te gebruiken om de helderheid van de panelen te verhogen.

Hogere helderheid voor oled tv’s

Op veel vlakken zijn oled tv’s beter dan lcd led tv’s maar er zijn een paar aspecten waarop de lcd led-modellen beter uit de verf komen. De hogere (piek) helderheid is er één van. De 2016 oled tv’s van LG kunnen ongeveer 700 nits aan helderheid behalen, terwijl de topmodellen lcd led tv’s tegen de 2.000 nits aan zitten.

Voor 2017 kunnen we oled panelen verwachten die over de 1.000 nits aan helderheid komen, aldus LG Display. Dit wordt mogelijk gemaakt door over de stappen van een 2-laags pixelstructuur naar een 3-laags pixelstructuur. Volgens de fabrikant zorgt dit voor 20 procent minder energieverbruik en meer dan 1.000 nits aan helderheid.

lg-oled-pixels

LG Display is verantwoordelijk voor nagenoeg alle oled-panelen die vandaag de dag van de band rollen. Natuurlijk is LG zelf de voornaamste afnemer maar we zien ook steeds meer andere fabrikanten die de panelen gebruiken. Onder meer onlangs aangekondigde oled tv’s van Philips en Loewe maken gebruik van een dergelijk paneel. LG heeft echter, tot op heden in ieder geval, exclusieve toegang tot de allernieuwste panelen gehad.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.