Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips 55POS901F oled tv met Ambilight te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2016, 13:52 CategorieOled tv's

In september werd hij al aangekondigd maar sinds deze week is de eerste Philips oled tv ook daadwerkelijk uit voorraad te koop in Nederland. TP Vision brengt vooralsnog alleen een 55-inch model op de markt, voorzien van de hoge Ultra HD-resolutie, Ambilight-verlichting, een geïntegreerde soundbar en Android TV. De Philips 55POS901F kan gekocht worden voor een adviesprijs van 3.499 euro.

Philips 55POS901F oled tv

De Philips 55POS901F is de eerste oled tv van TP Vision, uitgerust met een oled-paneel van LG Display. Dat zegt echter maar weinig want TP Vision heeft er de bekende technieken en software van Philips overheen gelegd. De nieuwe tv biedt volgens TP Vision een optimale combinatie van oled (Organic LED) -technologie met de Philips Perfect Pixel Ultra HD-engine. Dit resulteert in een beeldkwaliteit van 3800 PPI (Picture Performance Index). De engine heeft een rekenkracht van 4 miljard pixels, wat het systeem in staat stelt om elke afzonderlijke pixel voortdurend te monitoren en aan te passen qua scherpte en helderheid, waardoor fijnere lijnen en scherpere details ontstaan. Ook bevat de engine een Ultra Resolution-functie die beelden van iedere bron converteert naar Ultra-HD-niveau.

Het brede kleurenspectrum van oled en het Perfect Color-systeem van Philips, met een 17-bits kleurenbooster en slimme kleurenverwerking (99 procent DCI-P3 Wide Color Gamut – WCG), maakt het mogelijk om ruim 2250 miljard kleuren weer te geven. De Perfect Natural Motion-technologie van Philips wordt gebruikt om extra frames te interpoleren en toe te voegen, waardoor snel bewegende beelden vloeiend worden weergegeven. Het contrast is volgens de fabrikant verbeterd met behulp van het Perfect Contrast-systeem met Local Contrast-verwerking, in combinatie met Micro Dimming Perfect.

Natuurijk is ook HDR-ondersteuning aanwezig, met een maximale helderheid van 540 nits. Om de drie zijden van de tv heen is Ambilight geplaatst waardoor je je als kijker in de film of serie moet wanen. Als smart tv-platform is Android TV weer gebruikt. De 55POS901F beschikt over een 30 Watt 6.1 geluidssysteem, met aan de voorzijde zes drivers in een slanke, geïntegreerde soundbar. 

Lees ook onze hands-on review van de Philips 55POS901F.

Prijs en beschikbaarheid

De 55-inch Philips 55POS901F oled tv ligt momenteel in de Nederlandse winkels voor een adviesprijs van 3.499 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.