Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oppo UDP-203 officieel gelanceerd met prijs van 549 dollar

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2016, 11:50 CategorieBlu-ray

Hij is al diverse malen getoond en aangekondigd maar deze week heeft Oppo de UDP-203 Ultra HD Blu-ray speler officieel gelanceerd. De speler wordt deze maand nog op de markt verwacht en kan in de VS reeds besteld worden voor een prijs van 549 dollar.

Oppo lanceert UDP-203 officieel

De Oppo UDP-203 is een all-round premium Ultra HD Blu-ray speler. Het apparaat ondersteunt vanzelfsprekend Ultra HD Blu-ray discs met high dynamic range (HDR) en een groot kleurbereik. Maar, op het gebied van HDR wordt niet alleen HDR10 ondersteund. Ook Dolby Vision zal begin 2017 via een firmware-update toegevoegd worden.

oppo-udp-203

Dolby Vision is de HDR-standaard van Dolby die gebruikmaakt van 12-bit kleuren en dynamische metadata. Op dit moment ondersteunen in Nederland alleen de tv’s van LG Dolby Vision maar volgend jaar worden meer tv’s verwacht die over ondersteuning voor de standaard beschikken.

Verder is de UDP-203 voorzien van twee hdmi-uitgangen, ondersteuning voor hoge resolutie audio, twee usb 3.0-poorten, een lan-poort, een aluminium frontpaneel en een metalen chassis. Via de Amerikaanse website van Oppo kan de speler voor 549 dollar besteld worden maar er geldt een maximum van één exemplaar per klant. De voorraad lijkt dus beperkt en de kans is groot dat we in Europa nog even geduld moeten hebben.

Overigens wordt in 2017 een higher-end model verwacht. Deze speler zou onder de naam UDP-205 gaan en over hoogwaardige componenten beschikken.

Lees ook onze uitgebreide review van de Oppo UDP-203. • Delen:

Reacties

 1. frans
  14 december, 2016 om 10:13

  Dus dan komt hij hier ook voor de zelfde prijs al in de usa 549 euro op de markt als ze ten minste slim zijn anders word hij heel weinig verkocht.
  Er komen er meer uit en die gaan dan de prijs bepalen in de markt.
  Ik zeg het nog steeds de jongeren die streamen liever of downloaden wat dus niet mag om dat ze fysieke media te duur vinden in de winkels en webshops.
  Zolang dit niet naar beneden gaat blijven ze het niet aanschaffen.
  De prijzen moeten naar beneden anders zie ik deze markt nog verder naar hun eind gaan en dan is het over voor de hele markt.

 2. Hans
  13 december, 2017 om 10:17

  In de VS kost deze speler omgerekend dus nog geen 475 euro. In Nederland overal 849 euro. Dat is toch een belachelijk prijsverschil.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.