Oppo UDP-203 officieel gelanceerd met prijs van 549 dollar

13 december 2016 1 Minuut 2 Reacties
Oppo-udp-203-1

Hij is al diverse malen getoond en aangekondigd maar deze week heeft Oppo de UDP-203 Ultra HD Blu-ray speler officieel gelanceerd. De speler wordt deze maand nog op de markt verwacht en kan in de VS reeds besteld worden voor een prijs van 549 dollar.

Oppo lanceert UDP-203 officieel

De Oppo UDP-203 is een all-round premium Ultra HD Blu-ray speler. Het apparaat ondersteunt vanzelfsprekend Ultra HD Blu-ray discs met high dynamic range (HDR) en een groot kleurbereik. Maar, op het gebied van HDR wordt niet alleen HDR10 ondersteund. Ook Dolby Vision zal begin 2017 via een firmware-update toegevoegd worden.

Dolby Vision is de HDR-standaard van Dolby die gebruikmaakt van 12-bit kleuren en dynamische metadata. Op dit moment ondersteunen in Nederland alleen de tv’s van LG Dolby Vision maar volgend jaar worden meer tv’s verwacht die over ondersteuning voor de standaard beschikken.

Verder is de UDP-203 voorzien van twee hdmi-uitgangen, ondersteuning voor hoge resolutie audio, twee usb 3.0-poorten, een lan-poort, een aluminium frontpaneel en een metalen chassis. Via de Amerikaanse website van Oppo kan de speler voor 549 dollar besteld worden maar er geldt een maximum van één exemplaar per klant. De voorraad lijkt dus beperkt en de kans is groot dat we in Europa nog even geduld moeten hebben.

Overigens wordt in 2017 een higher-end model verwacht. Deze speler zou onder de naam UDP-205 gaan en over hoogwaardige componenten beschikken.

Lees ook onze uitgebreide review van de Oppo UDP-203.

Reacties (2)