Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo Switch zal usb-type-c gaan ondersteunen voor het opladen’

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 9:47 CategorieGaming

De Nintendo Switch zal waarschijnlijk gebruik gaan maken van usb-type-c voor het opladen van het systeem, aldus een Australische gamewinkel. Meestal gebruikt Nintendo een zelf ontwikkelde oplader voor het opladen van hun draagbare systemen, maar dit is nu dit mogelijk niet het geval.

Usb-type-c voor de Nintendo Switch – gerucht

De Nintendo Switch krijgt waarschijnlijk een usb-type-c-poort voor het opladen van het systeem. Dat suggereert een Australische gamewinkel, toen die drie accessoires voor de Switch op zijn site had zijn van het merk @play. Hoewel de winkel snel de producten van de site haalde, wisten andere website wel snel een screenshot te maken van de accessoires, zoals een ‘Extra-Long 3M Charging Cable’. Op de foto is een usb-type-c-kabel te zien. Daarnaast schijnen de prototypes van de spelcomputer ook usb-type-c te gebruiken.

nintendo-switch-usb-type-c

Mocht Nintendo inderdaad overstappen op de usb-standaard, dan is dat groot nieuws. Het bedrijf maakt namelijk al jaren gebruik van zelf ontwikkelde opladers. Zo maakt de spellenboer al sinds de Nintendo DSi tot aan de Nintendo 3DS XL gebruik van dezelfde oplader. Door te kiezen voor een standaard op het gebied van usb, kan er ook aan de kosten gedacht worden; die hoeven nu niet onnodig verhoogd te worden. Op 13 december zal Nintendo zelf meer bekendmaken over de Nintendo Switch, tijdens een online presentatie genaamd Nintendo Direct.


€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.