Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo Switch zal ook GameCube-games kunnen afspelen’

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2016, 7:55 CategorieGaming

Naar verluidt zal de Nintendo Switch in staat zijn GameCube-games af te spelen, maar dan wel via de Virtual Console van de spelcomputer. De Virtual Console is een virtuele spelcomputer van een oudere console. Wii- en Wii U-eigenaars kunnen zo bijvoorbeeld SNES- en N64-spellen spelen.

GameCube-spellen op de Nintendo Switch

Gisteren verscheen er nog een gerucht over de Nintendo Switch en vandaag gebeurt dat ook: dit keer wordt er gezegd dat de Nintendo Switch in staat zal zijn GameCube-games af te spelen. Dat kan helaas niet met de discs die je mogelijk al thuis hebt liggen (zoals dat bijvoorbeeld nog wel op de Wii kan). In plaats daarvan zou je mogelijk spellen kunnen downloaden voor de Virtual Console, uit de digitale Nintendo-winkel. De Virtual Console is een virtuele versie van een oudere spelcomputer, waar je alleen digitale games mee kunt spelen.

Games als Super Smash Bros Melee, Super Mario Sunshine en Luigi’s Mansion worden al genoemd als ‘bevestigde titels’, en Animal Crossing zou de volgende zijn op de lijst. Mogelijk betekent dit ook dat we straks opnieuw kunnen kennismaken met titels als Resident Evil 4, Metal Gear Solid: Twin Snakes en Mario Party 4. Nintendo heeft zelf echter nog niets over deze functie naar buiten gebracht. Mocht dat wel gebeuren, dan gebeurt dat waarschijnlijk tijdens de Nintendo Direct-presentatie, die op 13 januari te zien zal zijn op de Nintendo-site.


€ 308,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.