Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo Switch zal langzamer zijn wanneer die niet in de dock zit’

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2016, 9:49 CategorieGaming

Naar verluidt zal de Nintendo Switch in snelheid achteruitgaan wanneer erop gespeeld wordt wanneer de console niet in de dock staat. Het zou ook gaan om een flinke achteruitgang van zo’n veertig procent, aldus de geruchtenmolen.

Nintendo Switch trager uit dock – gerucht

De Nintendo Switch zal een stuk trager zijn wanneer de console gebruikt wordt wanneer die niet in de dock staat (of een stuk sneller wanneer dat wel het geval is, dat ligt aan de manier waarop je in het leven staat). Wanneer je met de Switch in zijn draagbare modus speelt, dan zal de graphics processor draaien op 307.2MHz. Dat is slechts veertig procent van de maximale kloksnelheid van 768MHz. De snelheid van de cpu, de processor, zal echter gelijk blijven. Dat blijkt uit tests die zijn gedaan met een aangepaste Nvidia Tegra-gpu, die Nintendo gebruikt.

Het is niet zo dat de dock een extra graphics processing unit (gpu) aan boord heeft of iets dergelijks. De benodigde hardware zit in de module waar ook het scherm in verwerkt zit, dus het zou niet moeten uitmaken of je thuis of onderweg speelt. Nintendo heeft waarschijnlijk een limiet op de gpu geplaatst om ervoor te zorgen dat de accu niet te snel leeg raakt. Ook zou de unit zo niet snel oververhit raken, is nu het idee. Qua kracht loopt de Switch al achter op de andere spelcomputers van dit moment en met dit nieuws nog een beetje extra ook…


€ 308,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 308,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.