Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo maakt het third-party ontwikkelaars gemakkelijker’

Geschreven door
Geplaatst op26 december 2016, 9:05 CategorieGaming

Naar verluidt maakt Nintendo het third-party ontwikkelaars gemakkelijker om games te ontwikkelen voor de Nintendo Switch. Dat zou goed nieuws zijn, aangezien die developers al lang klagen over het ontwikkelproces voor de consoles van Nintendo.

Ontwikkelaars positief over Nintendo Switch

De Nintendo Switch zou nog wel eens flink wat aandacht kunnen gaan krijgen van third-party ontwikkelaars. Dit zijn ontwikkelstudio’s die met een licentie van het bedrijf games voor het platform kunnen maken. In het verleden hebben veel van dit soort developers het laten afweten als het om consoles van Nintendo ging, maar in de toekomst kan dit nog wel eens veranderen. De bekende gamesindustrieanalist Michael Patcher zegt namelijk gehoord te hebben dat de spellenboer het third-party developers ontzettend gemakkelijk maakt.

Het ontwikkelproces zou zelfs gemakkelijker moeten zijn dan voor de Sony PlayStation 4 en Xbox One, meldt de analist. Maar daar staat wel een ander potentieel probleem tegenover: de processorkracht. Mogelijk zal de Switch niet heel krachtig worden (al helemaal niet wanneer je het systeem uit de dock haalt), waardoor ontwikkelaars dus alsnog hun games op andere platformen uitbrengen wanneer ze hun ervaring niet op de Switch kunnen realiseren. Op 13 januari zal Nintendo meer details vrijgeven over de nieuwste console van het bedrijf.


€ 308,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.