Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert SA-10 CD-speler/DAC en PM-10 versterker

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2016, 13:03 CategorieReceivers

Marantz lanceert vandaag zijn nieuwste Advanced Hi-Fi-combinatie. De Premium 10-serie, waaronder de SA-10 (SA)CD-Speler/DAC en de PM-10 versterker, werden volgens de fabrikant ontwikkeld om het best mogelijke geluid te bieden zowel van audio met hoge resolutie als van CD’s.

Marantz SA-10 en PM-10

De SA-10 vervangt de SA-7, de vorige referentie CD-speler van Marantz, en voegt onder meer ondersteuning voor hoge resolutie audio aan het aanbod toe middels een asynchrone USB-B ingang voor de verbinding van een computer. Los van het feit dat de SA-10 een speler is voor CD’s, SACD’s en zelfs muziek in hoge resolutie van opneembare media, is het eveneens een hoogwaardig toestel voor de conversie van digitaal naar analoog.

Dankzij de hedendaagse digitale technologie is het mogelijk conventionele digitaal-analoog-convertoren te vervangen door meer geavanceerde toestellen en dit maakt van de SA-10 de eerste USB/DAC-speler die eigenlijk niet over een DAC beschikt. Het geheim is Marantz’ Musical Mastering, een gloednieuwe aanpak voor een probleem dat bijna 35 jaar bestaat – het beste uit de digitale muziek halen zonder extra handelingen te moeten toevoegen na de conversie. Een two-stage process, MMM-Conversion en MMM-Stream, borduurt voort op de deskundigheid die teruggaat naar de eerste dagen van de CD / SACD.

marantz-sa-10-pm-10

Hierbij komt de PM-10. De vorige Reference versterker, de SC-7/MA-9, was een combinatie van een pre- en vermogensversterker, maar het was het doel van Marantz een nog betere kwaliteit te leveren met een geïntegreerde versterker. Dat is volgens het bedrijf nu mogelijk, met behoud van het zuivere all-analoge design, volledig gebalanceerd signaalpad en door gebruik te maken van een dual-monoconstructie met differentieelversterking die een 2x400W vermogen oplevert. Zelfs de blijvende interesse in vinyl heeft zijn plaats in het New Referencesysteem, dit zoals in de meeste versterkers van Marantz: de PM-10 beschikt over een discrete Phono-ingang voor zowel de bewegende spoel- en magneetelementen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.