Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KPN verwijdert opgenomen HBO-films en series volgend jaar

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2016, 11:34 CategorieStreamingdiensten

KPN heeft laten weten dat klanten die series of films van HBO opgenomen hebben, erop kunnen rekenen dat die volgend jaar worden verwijderd. Ziggo krijgt namelijk alle rechten in handen, waardoor KPN-klanten er dus geen toegang meer tot krijgen.

KPN verliest rechten HBO-series en -films

KPN mag de films en series die te zien zijn op HBO, niet meer vertonen. Klanten van de provider die enkele series en films van de betaalzender hebben opgenomen, kunnen er daarom op rekenen dat die producties worden verwijderd van de harde schijf. Dit heeft te maken met het feit dat HBO zal stoppen in Nederland en provider Ziggo de rechten van de inhoud in handen krijgt. Die verandering vindt 1 januari plaats, waardoor KPN-abonnees met een HBO-abonnement dus nu nog snel de dingen moeten kijken die ze willen zien.

De provider kan de films en series verwijderen, omdat die niet lokaal staan opgeslagen. Het bedrijf maakt gebruik van de cloud (CloudPVR) en daar staan alle opgenomen series en films in. Vanaf volgend jaar zal alleen Ziggo de producties van HBO aanbieden in Nederland, in een nieuw pakket genaamd Ziggo Movies & Series XL. Dit pakket is iets duurder dan het huidige complete pakket, maar biedt abonnees dus wel toegang tot HBO. Wil je na 1 januari als KPN-abonnee toch HBO-producties blijven bekijken, dan zijn dit daarvoor de mogelijkheden.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    23 december, 2016 om 9:38

    Ik heb ziggo met horizonbox dus met pakket krijg dit er bij met 55 kanalen ben benieuwd wat het gaat worden.
    Verder ben ik wel heel tevreden over ziggo geen problemen meer.
    Straks ook nog dolby atmos.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.