Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI 2.0b krijgt ondersteuning voor HLG HDR

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2016, 11:35 CategorieDigitale tv

Het HDMI Forum heeft ondersteuning voor HLG toegevoegd aan de HDMI 2.0b-standaard. HLG, wat staat voor Hybrid Log Gamma, moet in de toekomst tv-uitzendingen in HDR mogelijk maken.

Naast HDR10 wordt nu ook HLG ondersteund in de nieuwste HDMI-standaard. Hybrid Log Gamma is ontwikkeld door de BBC en het Japanse NHK en is een efficiënte manier om high dynamic range toe te voegen aan tv-uitzendingen. De bandbreedte bij tv-uitzendingen is beperkt maar HLG maakt het mogelijk om HDR en SDR in één tv-signaal te combineren. Een tv zonder ondersteuning voor HDR negeert de HDR metadata die meegestuurd worden, terwijl een tv met HDR de data direct herkent en je een beeld met een groot dynamisch bereik voorschotelt.

Om de data te herkennen is dus HDMI 2.0b met ondersteuning voor Hybrid Log Gamma vereist. Gelukkig hoef je de tv of kabels niet te vervangen. HDMI 2.0b is in principe middels een firmware-update aan reeds gelanceerde modellen toe te voegen. Volgens de BBC, één van de bedrijven achter de HLG-standaard, zijn momenteel alleen de 2015 en 2016 tv’s van Panasonic compatibel met Hybrid Log Gamma. Andere fabrikanten hebben op beurzen al diverse demonstraties van de HDR-standaard getoond maar nog geen firmware-updates aangekondigd.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  13 december, 2016 om 10:51

  blijven ze met nieuwe systeemen komen je word er onzeker van om een andere tv te gaan kopen nu maar weer wachten wat het word.
  waarom niet gewoon alles er in tv maken en geen speakers er meer in.

 2. H.Zuidema
  19 juli, 2017 om 13:47

  Ik heb een nieuwe LG tv gekocht de 55SJ850V met interne speakers wat een geweldig geluid van Herman Kardon a 40 Watt
  Zelfs met een zeer goede bas weergave die in te stellen is via de equalizer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.