Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Play Films komt naar Samsung smart tv’s uit 2016

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 9:59 CategorieSmart tv's

Google begint deze week niet alleen met de verkoop en verhuur van films in de Ultra HD-resolutie, het bedrijf brengt zijn Films-app ook naar smart tv’s van Samsung. Google laat weten dat de Google Play Films-app vanaf nu beschikbaar is op Samsung smart tv’s uit 2016, de meest recente modellen dus.

Google Play Films naar Samsung smart tv’s

Alle 2016 smart tv’s van Samsung, draaiend op het Tizen-platform, krijgen vanaf nu toegang tot Google Play Films. Deze app biedt een groot aanbod van films en series die gehuurd of gekocht kunnen worden. Vooralsnog krijgen eigenaren van een Samsung smart tv alleen toegang tot de versies in sd- en hd-resolutie. Later wordt waarschijnlijk middels een update ondersteuning voor Ultra HD-content toegevoegd.

Het Tizen-platform van Samsung is niet het eerste platform buiten Android TV waar Google zijn diensten op beschikbaar stelt. Vorig jaar stelde Google de Films-app ook al beschikbaar op webOS smart tv’s van concurrent LG. Opvallend is dat die app op tv’s vanaf 2012 gebruikt kon worden. Waarom Google en Samsung nu alleen de meest recente modellen voorzien van de Films-app is niet duidelijk.

Vooralsnog heeft Google alleen in de VS aangegeven dat de Films-app op Samsung tv’s met Tizen moet verschijnen. Of gebruikers in Nederland de app ook direct zien heeft Samsung nog niet kunnen bevestigen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.