Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google begint verkoop en verhuur Ultra HD-films in Play Store

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 9:24 CategorieStreamingdiensten

Google is in de Verenigde Staten en Canada van start gegaan met de verhuur en verkoop van films in de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Het bedrijf biedt de films aan in de Google Play Store en gaat van start met een klein aanbod van films. Voor de hogere resolutie moet echter wel flink betaald worden.

Google geeft je de keuze een film te kopen of te huren. Als je een film in hd-resolutie koopt kost dit je 12,99 dollar, terwijl de Ultra HD-versie voor 24,99 dollar verkocht wordt. Een hd-film huren kost je 3,99 dollar, voor het huren van een film in Ultra HD-resolutie moet je 7,99 dollar neerleggen.

Om de films te kunnen bekijken heb je toegang nodig tot de Google Play Store, direct op je tv (met Android TV) of middels een mediaspeler of Chromecast Ultra hdmi-stick. Deze apparaten beschikken standaard ook over ondersteuning voor de VP9-codec, waarmee de films gecomprimeerd zijn. Het Ultra HD-aanbod van Google bestaat uit ongeveer 125 films. Vooralsnog is het niet mogelijk series in de hoge resolutie te kopen of te huren.

Op dit moment is het alleen in de VS en Canada mogelijk films in de 4K Ultra HD-resolutie te huren of kopen. Wanneer Google het aanbod ook naar Nederland brengt is vooralsnog onduidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.