Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert PMA-1600NE versterker en DCD-1600NE sacd-speler

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2016, 11:07 CategorieReceivers

Denon kondigt deze week twee aanvullingen aan op zijn nieuwste generatie producten voor audioliefhebbers, bedoeld om geluid van studiokwaliteit ook in de huiskamer te laten klinken. Gebaseerd op het ontwerp van Denons PMA-2500NE en de DCD-2500NE, die eerder dit jaar uitkwamen, hebben de nieuwe PMA-1600NE en de DCD-1600NE alles in huis voor een optimale audioweergave maar dan tegen een lagere prijs.

Denon PMA-1600NE geïntegreerde versterker met DAC-modus

De PMA-1600NE combineert de meeste pure toepassing van analoge schakelingen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale hogeresolutie-audio. Bij Denon staat ‘PMA’ in alle modellen voor ‘pre-main amplifier’: het is een voorversterker die digitaal in analoog kan omzetten, tot hoge resoluties van 384kHz/32bit en DSD11.2MHz, en met een versterker met een output van 2x140W aan 4 ohm. Bovendien maakt deze voorversterker gebruik van Denons zesdelige constructie met gescheiden elementen die de overdracht van geluid daartussen moet voorkomen, van gescheiden stroomtoevoer voor de analoge en digitale secties om signaalzuiverheid te garanderen, en van een zogenaamde ‘Direct Mechanical Ground Construction’ om ongewenste trillingen te minimaliseren.

Het digitale deel van de PMA-1600NE is gebaseerd op Denons Advanced AL32 Processing Plus, die het digitale signaal verbetert door extra gegevenspunten te interpoleren. Zo wordt een vloeiender en meer ‘analoge’ golfvorm voortgebracht. Dit zorgt ervoor dat gegevens die tijdens het digitale opnameproces verloren gingen worden teruggebracht. Denons DAC Master Clock Design moet garant staan voor de accurate conversie van digitale signalen, ongeacht of gebruik wordt gemaakt van de twee optische ingangen, de coaxiale digitale ingang of de asynchrone USB Type B-verbinding, die audiogegevens met hoge resolutie vanaf een computer kan ontvangen. Daarnaast heeft de DAC-sectie een digitale isolator die ongewenst geluid van een computer of aangesloten digitale bron kan uitsluiten. De analoge modus zet digitale schakelingen uit als ze niet van nut zijn voor het meest pure geluid.

denon-pma-1600ne-versterker-dcd-1600ne-sacd-speler-1

 

Denon DCD-1600NE Super Audio cd-speler

De DCD-1600NE maakt gebruik van Denons S.V.H.-techniek, die is ontworpen om trillingen te onderdrukken en discs met uiterste precisie te kunnen lezen. Daarnaast is de Direct Mechanical Ground Construction toegepast, voor meer stabiliteit en onderdrukking van mechanische interferentie. Naast cd’s en Super Audio cd’s speelt de DCD-1600NE ook DSD2.8MHz en 5.6MHz-bestanden af, net als PCM-bestanden tot 192kHz/24bit, opgenomen op dvd-R/RW-media. Hij maakt gebruik van Denons Advanced AL32 Processing en Ultra Precision 192kHz/32bit voor conversie van digitaal naar analoog, samen met Denons eigen DAC Master Clock Circuit Design, nu met verbeterde voeding en andere aanpassingen voor nog grotere precisie. Voor 44.1kHz en veelvouden daarvan en samplerates van 48kHz worden gescheiden klokken gebruikt om jitter te beperken.

Het ontwerp is voornamelijk simpel en logisch, met signaalpaden die zo kort en strak mogelijk zijn en waarbij verschillende onderdelen in de hele audioketen worden toegepast. De speler heeft gescheiden digitale en analoge voedingen – met elk een eigen transformator – om geluidsinterferentie tot een minimum te beperken. De Pure Direct modus minimaliseert bovendien interferentie vanuit welke bron dan ook.

De PMA-1600NE en de DCD-1600NE zijn vanaf februari 2017 beschikbaar in premium zilver of zwart.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.