Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon kondigt AH-D7200 referentiehoofdtelefoon aan

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2016, 10:36 CategorieAccessoires

Denon kondigt vandaag een nieuw vlaggenschip aan voor zijn aanbod aan over-ear-hoofdtelefoons, speciaal veeleisende audiofiel. De nieuwe AH-D7200 beschikt volgens de fabrikant over een combinatie van innovatieve technologieën en zorgvuldig geselecteerde materialen.

Denon AH-D7200

De Denon AH-D7200 werd ontworpen voor de selectieve audiofiel. Bij de ontwikkeling van dit model; lieten de Denon-ingenieurs zich door twee criteria leiden: compromisloze geluidskwaliteit en comfort. De klassieke look van de AH-D7200 doet niet vermoeden dat bijna alle onderdelen nieuw zijn, van de FreeEdge drivers met nanovezeltechnologie tot de vormgeving van de behuizingen, die van walnoothout zijn gemaakt. Ook de oorkussens wijken af van de gangbare ontwerpen. Ze maken gebruik van in Japan ontwikkelde, zachte hoezen van kunstleder omdat dit nu een groter comfort moet leveren dan echt leder.

Centraal in de AH-D7200 bevindt zich het 50mm FreeEdge-driverdiafragma, gemaakt van een materiaal in nanovezels dat werd gekozen voor zijn onbuigzaamheid en lage dichtheid. Dit moet zorgen voor precieze pulsbewegingen zonder vervorming. Bovendien is het systeem zelfdempend om ongewenste resonanties binnen het diafragma uit te sluiten. Het is gemonteerd in een zacht, conform kader, zodat het makkelijker kan bewegen in antwoord op het muzieksignaal zonder vervorming of verbuiging. De “motor” achter dit diafragma maakt gebruik van CCAW-kabel (verkoperde aluminiumkabel) om de spoel zo licht mogelijk te houden. Ook wordt gebruik gemaakt van sterke neodymium-magneten (meer dan 1 Tesla sterke) om de lineariteit en de responssnelheid te verhogen.

denon-ah-d7200-1

De drivers van de AH-D7200 zijn gemonteerd op doppen van kunsthars die trillingen reduceren, wat vervorming tegengaat. Deze zijn op hun beurt ondergebracht in behuizingen van natuurlijk walnotenhout. Dat hout heeft een hoge dichtheid en is hierdoor zelfdempend. De vorm vermindert interne resonantie en terugkaatsing. Het gebruik van walnotenhout geeft de hoofdtelefoon volgens Denon een warmer geluid dat aan luidsprekers doet denken.

Deze drivers zijn met de versterker van de hoofdtelefoon verbonden door middel van een zuurstofvrije (en 99,99999 % zuivere) koperen kabel, gemaakt in Japan volgens de specificaties van Denon. Aan het kabeleinde is een duurzame, machinaal gefreesde metalen stekker bevestigd met een koperen klemflens. Voor de interne bedrading van de hoofdtelefoon wordt eveneens gebruik gemaakt van 7N-koper. Voor de verbindingen tussen de kabel en de oorschelpen van de hoofdtelefoon werd een “zwevend” stekkerontwerp toegepast, wat de overdracht voorkomt aan het oor van mechanisch geluid veroorzaakt door de kabel, terwijl het afneembare ontwerp de gebruiker de mogelijkheid geeft om indien nodig te experimenteren met vervangkabels.

De oorschelpen zijn opgehangen aan afgeronde ophangelementen van gegoten aluminium, terwijl de hoofdband is afgewerkt met echt schapenleer. In de oorkussentjes, die voorzien zijn van zacht en duurzaam kunstleer, zorgt geheugenschuim ervoor dat de kussentjes optimaal aansluiten op het oor. De hoofdtelefoon zal vanaf januari beschikbaar zijn voor een nog onbekende prijs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.