Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2016

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2016, 15:20 CategorieAlgemeen

2016 zit er bijna op maar niet voordat we ook bij Homecinema Magazine het jaar op mooie wijze afgerond hebben. Het is weer een veelbewogen jaar geweest op het gebied van home cinema, met diverse nieuwe technieken en standaarden en honderden nieuwe producten. Ook wij zijn er dit jaar weer druk mee geweest en hebben duizenden nieuwtjes, ruim 70 achtergrondartikelen en meer dan 40 reviews geschreven. Hieronder vind je de artikelen, reviews en tips die dit jaar het meest gelezen werden.

Nieuws

Op het gebied van nieuws zijn het met name de overzichten die we gemaakt hebben die de lijsten aanvoeren. Zo zien we de 2016 lcd led tv line-up van Samsung, de 2016 oled en lcd tv line-up van LG en de 2016 lcd led tv line-up van Panasonic in de top 10 terug. Eén van de best gelezen nieuwsartikelen ging over een onderwerp waar we veel vragen en opmerkingen over voorbij hebben zien komen; apps op smart tv’s en de ondersteuning ervan. Het was namelijk het artikel over het niet meer werken van de YouTube-app op oudere smart tv’s.

netflix-android-tv

Ook bezitters van Philips tv’s komen vaak met vragen over apps op hun smart tv en het artikel over Netflix op Philips smart tv’s – die alweer stamt uit 2013 – is dan ook veel gelezen. Van de in 2016 geschreven nieuwsberichten staat het artikel over de risico’s bij illegaal downloaden van films en series bovenaan, gevolgd door de introductie van de LG Signature oled tv’s.

Achtergronden en tips

De achtergronden en tips op Homecinema Magazine worden nog altijd het beste gelezen en dit jaar staat ons artikel over media streamen naar je tv op de eerste plek. Hier vind je informatie over alle mogelijkheden om media vanaf je mobiele apparaten of computer en vanuit je thuisnetwerk naar je tv te streamen. Plek twee en drie laten zien dat veel mensen nog met vragen zitten over hoe je nu precies alle apparaten aansluit en geluid over je speakers krijgt. Deze twee plekken worden gedeeld door de artikelen over het geluid van je tv via de luidsprekers van je home cinema of soundbar laten lopen en het aansluiten van je home cinema-systeem of soundbar.

Bluesound-Pulse-soundbar

Op de vierde plek zien we onze uitleg over de hoge 4K Ultra HD-resolutie terug en de top vijf wordt afgesloten door het artikel over wat een smart tv precies is. Ook de artikelen waarin we de beste producten van het moment onder elkaar zetten, waaronder de beste soundbar home cinema-systemen en de beste 4K Ultra HD tv’s, deden het dit jaar erg goed.

Reviews

De best gelezen review van dit jaar is niet van een 2016-model. Het is namelijk de in 2015 gelanceerde Samsung JS8000-serie lcd led tv. De Panasonic DXW784-serie lcd led tv werd wel dit jaar uitgebracht en de eerste review van dit model was ook bij ons te lezen. Samsung is nog altijd één van de best verkopende tv-fabrikanten en het mag dan ook geen verrassing zijn dat onze review van het topmodel voor dit jaar, de Samsung KS9000-serie lcd led tv, één van de best gelezen reviews is.

LG-OLED65E6V-review-totaal-2

Ook de reviews van LG’s topmodel oled tv, de LG E6V-serie, en Panasonic’s DXW904-serie lcd led tv werden duizenden keren gelezen. Het waren echter niet alleen de reviews van tv’s die populair waren. Ook onze review van de Sony HT-CT790 soundbar behoort tot de best gelezen reviews.

Onze eigen thuisbioscoop

Eén van de projecten waar we dit jaar veel aandacht aan besteed hebben is het bouwen van een eigen thuisbioscoop en testruimte. We hebben het hele proces, van het plan en de tekening tot het voor de eerste keer een film kijken, uitgebreid beschreven in onze gids over het maken van je eigen thuisbioscoop.

Op naar 2017

2016 was op het gebied van home cinema en voor Homecinema Magazine een mooi jaar. 2017 brengt voor ons weer nieuwe kansen en uitdagingen, zoals het samengaan met Xingo Publishing. Wij kijken dus uit naar volgend jaar en gaan je hopelijk nog meer en gerichter voorzien van nieuws, achtergronden en reviews. Het team van Homecinema Magazine wenst je een fijne jaarwisseling!

Mocht je dieper in alles dat met home cinema te maken heeft willen duiken, neem dan onze reviews en tips en adviezen door.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.