Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cloud media server van Plex ondersteunt nu meerdere cloudopslagdiensten

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2016, 9:43 CategorieStreamingdiensten

Plex heeft laten weten dat de cloud media server van de applicatie nu ondersteuning aanbiedt voor verschillende cloudopslagdiensten. Wanneer je betaalt voor Plex Cloud, dan kun je ook bestanden afspelen vanaf bijvoorbeeld Google Drive.

Plex Cloud ondersteunt meerdere cloudopslagdiensten

Plex heeft bekendgemaakt dat de cloud media server van het bedrijf, Plex Cloud, voortaan meerdere cloudopslagdiensten ondersteunt. Aanvankelijk ging het alleen om de dienst van Amazon, maar nu kunnen de mensen die betalen voor Plex Cloud ook gebruikmaken van Google Drive, Dropbox en Microsoft’s OneDrive voor het opslaan, beheren en afspelen van mediabestanden. Jaarlijks dienen gebruikers 39,99 euro te betalen voor de benodigde Plex Pass. Plex werkt op een groot aantal systemen, waaronder spelcomputers en mediaspelers.

Met Plex Cloud hoef je geen pc of NAS meer te hebben die altijd aanstaat, omdat je alle content streamt vanuit de cloud. Helaas ondersteunt Cloud zaken als DVR, Mobile Sync, DLNA en meer nog niet, maar de ontwikkelaars hebben aangegeven dat er ondertussen hard aan de dienst gewerkt wordt. Het voordeel van deze dienst is dat je geen extra hardware meer hoeft te kopen wanneer je wil beginnen met een programma als Plex. Naast spelcomputers en mediaspelers, kun je de content ook streamen naar pc’s, smartphones en tablets.

Meer lezen?

Heb je een Xbox One? Dan kun je hier lezen hoe je Plex kunt gebruiken op de spelcomputer van Microsoft. Heb je een PlayStation 4, dan kun je hier lezen hoe Plex met die console werkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.