Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple wil bioscoopfilms sneller kunnen aanbieden via iTunes’

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2016, 8:56 CategorieMediaspelers

Apple zou naar verluidt in gesprek zijn met filmstudio’s, om ervoor te zorgen dat bioscoopfilms sneller naar iTunes kunnen komen. Apple zou ervoor willen zorgen dat de films al twee weken nadat ze in de bioscoop verschenen, te huur zijn via de dienst.

Apple wil films sneller aanbieden via iTunes – gerucht

Bloomberg meldt dat Apple momenteel in gesprek is met enkele filmstudio’s, met als doel de bioscoopfilms sneller naar iTunes te brengen. Apple zou de films al twee weken nadat ze in de bioscoop verschenen willen aanbieden via de dienst. Nu is het zo dat het gros van de films pas gehuurd kunnen worden nadat ze eerst alleen gekocht kunnen worden. Hiervoor zou het bedrijf uit Cupertino dus in gesprek zijn gegaan met filmstudio’s als 21st Century Fox Inc., Time Warner Inc.’s Warner Bros. en Universal Pictures. Ook die zijn op zoek naar een goede deal.

De filmstudio’s zoeken namelijk een partner waarmee ze een premium huurplan kunnen opstellen. iTunes zou al als platform overwogen worden, maar zaken als het versleutelen en beveiligen van films vormen nu nog een obstakel. De studio’s willen voorkomen dat er illegale kopieën van onlangs gelanceerde bioscoopfilms rondgaan. Zo’n kopie kan ervoor zorgen dat een film flopt in de bioscoop en dat moet voorkomen worden. Mochten de plannen doorgaan, dan kun je zo’n film huren voor een prijs van tussen de 25 en 50 dollar (23 en 46 euro).

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  09 december, 2016 om 10:40

  Prijzig dan ga ik toch voor een UHD blueray die zullen wel goedkoper gaan worden, als ze slim zijn anders verkoop ze niks meer dadelijk.
  Jongeren kopen geen disk meer die streamen en downloaden wat niet mag.
  Ik heb er weinig vertrouwen in voor dese prijs en apple wil natuurlijk voor de rijkere dit doen want zo is het gewoon bij apple.
  Veel laten betalen voor dit werkt niet meer apple.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.