Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple Music heeft nu meer dan 20 miljoen betalende abonnees

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2016, 9:21 CategorieStreamingdiensten

Apple heeft in een interview naar buiten gebracht dat Apple Music nu meer dan twintig miljoen betalende abonnees heeft. De muziekstreamingdienst is zeventien maanden geleden gelanceerd en heeft er in drie maanden tijd drie miljoen abonnees bij gekregen.

20 miljoen abonnees voor Apple Music

Apple heeft in een interview bekendgemaakt dat Apple Music nu meer dan twintig miljoen betalende abonnees heeft. De muziekstreamingdienst is nu zeventien maanden beschikbaar en loopt qua betalende klanten nog altijd achter op concurrent Spotify, maar heeft in de afgelopen drie maanden wel een mooie groei doorstaan. In de afgelopen drie maanden zijn er namelijk drie miljoen abonnees bij gekomen. Spotify is het gelukt om dit jaar ongeveer twaalf miljoen betalende abonnees erbij te krijgen. Apple moet het met iets minder doen.

Sinds het begin van het jaar heeft die dienst namelijk tien miljoen betalende abonnees erbij gekregen. Spotify heeft er op moment van schrijven (en volgens de laatste cijfers) nu zo’n veertig miljoen — maar die dienst is dan ook al veel langer verkrijgbaar. Apple heeft het in theorie iets gemakkelijker dan Spotify om zijn streamingdienst aan de man te krijgen. De muziekapplicatie wordt namelijk op nieuwe iOS-apparaten standaard meegeleverd en dat voordeel heeft Spotify niet. Google doet hetzelfde met Google Play Music op Android.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.