Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon Prime Video nu beschikbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2016, 11:06 CategorieStreamingdiensten

Amazon kondigt vandaag de wereldwijde lancering van Amazon Prime Video aan. Ook Nederlanders kunnen nu voor een vast en laag bedrag per maand toegang krijgen tot de videostreamingdienst. 

Amazon Prime Video in Nederland

Amazon Prime Video biedt toegang tot nieuwe series zoals The Grand Tour (van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May), The Man in the High Castle, Transparant, Mozart in the Jungle, Tumble Leaf. Volgend jaar worden nieuwe Amazon Original Series aan de dienst toegevoegd, zoals Woody Allen’s Crisis in Six Scenes, David E. Kelley’s Goliath met Billy Bob Thornton, de docuserie American Playboy: The Hugh Hefner Story, en Sneaky Pete van Bryan Cranston en Graham Yost, met Giovanni Ribisi in de hoofdrol. Prime Video-leden kunnen ook honderden populaire series en blockbusters bekijken maar welke precies maakt het bedrijf niet bekend.

Abonnees kunnen Amazon Prime Video kijken in het Engels, met Franse, Italiaanse, Portugese en Spaanse ondertitels. Vooralsnog lijken Nederlandse ondertitels dus niet beschikbaar. Als je lid bent kun je altijd en overal films via de Amazon Prime Video-app op Android- en iOS-telefoons en -tablets, Fire Tablets, LG en Samsung smart tv’s of online in de browser kijken. Ook is het mogelijk alle films en tv-series downloaden, zodat deze offline beschikbaar zijn. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. Prime Video-leden kunnen zelf bepalen hoeveel data ze gebruiken tijdens het streamen en downloaden. Je kunt kiezen uit de instellingen ‘Good’, ‘Better’ en ‘Best’, die allen gebruikmaken van de compressietechnologie van Amazon Prime Video. Deze technologie zorgt ervoor dat er minder data wordt gebruikt zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit.

Prijs abonnement

Amazon Prime-leden in België kunnen vanaf vandaag kijken, zonder aanvullende kosten op hun Prime-lidmaatschap. Klanten in nieuwe Prime Video-landen kunnen zich via PrimeVideo.com registreren voor een gratis proefperiode van 7 dagen en vervolgens zes maanden gebruikmaken van Amazon Prime Video voor een introductieprijs van 2,99 euro per maand. Daarna kost het abonnement 5,99 euro per maand.

 • Delen:

Reacties

 1. dinand
  17 december, 2016 om 17:28

  Ook op mijn Philips 65PUS7601 gewoon de Amazon App kunnen installeren, wel eerst even op landinstelling van NL naar DE omgezet, daar in NL nog geen App beschikbaar was.
  Kijkt lekker weg, ook in Ultra HD beschikbaar, o.a. gekeken naar The Man in the High Castle, prima beeld, nu nog even een update voor de ondersteuning van HDR bij deze App, en dan zijn we helemaal tevreden.
  Ook op mijn Panasonic UB900 de App geïnstalleerd, kijk hier ook in UHD, en heeft als pluspunt nog het geluidspoor in DD+, in tegenstelling op mn tv, slechts alleen in stereo.
  Hoop dat ze gauw het nu hier in NL beperkte pakket gaan uitbreiden.

  • David
   27 juli, 2019 om 21:00

   Beste

   Kan via de app op mijn tv .geen Engelse taal.kiezen
   Wel op mijn tel

 2. Thijs
  17 december, 2016 om 23:11

  Werkt niet met android in hd krijg alleen sd beeld en nederlandse ondertiteling is zeer beperkt.
  Heb nu 7 dagen trail, tot nu toe voor mij niet de moeite waard.
  Het aanbod is net als bij netflix in nederland ook niet super geweldig.
  Ik hou het voorlopig maar bij kodi via een vpn.

 3. Michael
  08 maart, 2017 om 11:11

  Ik ben lid van Amazon prime video. Als ik de night manager wil kijken staat er:

  ‘prime members enjoy unlimited streaming of this title and many more movies and TV episodes at no additional cost’

  Is het de bedoeling dat ik nog een ander abonnement afsluit?

 4. dinandus
  08 maart, 2017 om 12:00

  @Michael: eigenlijk zou je als je lid bent het gewoon kunnen kijken, echter helaas is echter nog niet zo veel vrijgegeven voor ons land. Dan staat er meestal wel bij vermeld overigens.Als je probeert te streamen en de rechten zijn niet voor NL vrijgegeven, althans dat staat er dan bij mee extra bij vermeld.

 5. Thea Lubbers
  11 augustus, 2017 om 19:29

  Wij overwegen naar Amazon over te stappen met onze smart Philips tv. Maar voor we dat doen, willen we weten hoe we dan bijvoorbeeld naar The Grand Tour kunnen kijken en wat we nodig hebben om het op te nemen of te streamen. Ik ben wat dat betreft een beetje een digibeet, sorry.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.