Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘2017 Samsung lcd tv’s krijgen de naam QLED’

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2016, 11:44 CategorieLcd en led tv's

Over een kleine week weten we het zeker maar volgens de laatste geruchten zou Samsung de tv’s die in 2017 gelanceerd worden de naam ‘QLED’ meegeven. In tegenstelling tot eerdere berichten over een verbeterde oled-techniek maken deze modellen nog altijd gebruik van de lcd displaytechniek.

De bronnen van het Amerikaanse Forbes weten te melden dat Samsung in 2017 met QLED tv’s komt. Deze modellen zijn de opvolgers van de SUHD tv’s die in 2016 op de markt gebracht werden. De afgelopen jaren hebben we de term QLED meerdere keren voorbij zien komen maar dan in de context van een compleet nieuwe beeldtechniek die vele overeenkomsten met oled heeft. Samsung zou de term nu echter voor lcd led tv’s met de vernieuwde quantum dot-techniek willen gebruiken, en het grote voordeel van deze term is dat het een stuk beter staat tegenover de oled-techniek.

De Q in QLED moeten refereren aan de kleine quantum dots die tussen het lcd-display en de achtergrondverlichting geplaatst worden. Samsung zou de techniek voor komend jaar flink verbeterd hebben, wat voordelen op het gebied van kleurweergave en helderheid moet gaan bieden. Uit geregistreerde merknamen kunnen we opmaken dat Samsung waarschijnlijk voor een hogere (mogelijk 1500 nits) piekhelderheid gaat, het ‘kleurvolume’ bij modellen gaat benoemen en diepere zwartwaarden kan verzorgen.

Over een paar dagen weten we het zeker want dan kondigt het bedrijf de nieuwste tv’s aan tijdens CES 2017.  • Delen:

Reacties

  1. Audiofreak1
    29 december, 2016 om 20:55

    Zolang Samsung aan deze techniek blijft vasthouden, hoe meer LG het zal winnen in beeldkwaliteit. Vergelijk een IPS paneel of een Oled paneel met een Samsung scherm en iedereen zal het verschil zien. De kijkhoek met behoud van kleur bij LG is zoveel beter als bij Samsung. Wat mij opvalt is dat Samsung altijd hoog scoort in de top 10 lijstjes, ik weet niet hoe dat panel kijkt maar met een gezonde blik ziet iedereen het verschil. Ik roep al jaren op Samsung beurzen dat ze dit moeten verbeteren, de verkopen dit jaar hebben bewezen dat de consument dit jaar Samsung beduidend vaker links laat liggen. Wordt dus tijd voor aktie!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.