Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube voegt ondersteuning voor video’s in HDR toe

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2016, 10:16 CategorieStreamingdiensten

YouTube heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is video’s in HDR te streamen naar apparaten die de standaard ondersteunen. Die lijst is momenteel nog klein, omdat het alleen de nieuwe Chromecast Ultra en enkele tv’s van Samsung betreft.

Video’s in HDR bekijken op YouTube

YouTube heeft laten weten dat het tegenwoordig ook mogelijk is content HDR (high dynamic range) te bekijken. Contentmakers kunnen vanaf nu video’s uploaden in dit formaat, die vervolgens kunnen worden bekeken op apparaten die ondersteuning aanbieden voor high dynamic range. De laatste tijd vormt HDR een belangrijke verkooppunt voor veel monitoren en televisies, omdat die apparaten in staat zijn veel diepere kleuren te weergeven. En dat heeft te maken met het hogere contrast en de verbeterde helderheid van de techniek.

Momenteel zijn er nog niet heel veel apparaten in de huiskamer YouTube-video’s in HDR kunnen weergeven. Ten eerste dient je televisie dit te ondersteunen, maar dan nog is de kans groot dat je de nieuwe Chromecast Ultra erbij moet kopen om alles uit de technologie te halen. Ook de SUHD- en UHD-televisie van Samsung die dit zijn uitgebracht kunnen op ondersteuning rekening. Helaas is nog niet bekend welke apparaten nog meer support ontvangen. Check onder meer  MysteryGuitarMan of Abandon Visuals voor voorbeelden van content.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  08 november, 2016 om 10:59

  Kan dit ook via de app youtube op de lg oled 55B6?

  • Wesley Akkerman
   08 november, 2016 om 11:02

   Zoals het er nu naar uitziet, nog niet.

 2. frans
  09 november, 2016 om 10:04

  Mooi dat YouTube dit gaat voeren ik moet nog een nieuwe tv aanschaffen zit nog niet op een schopstoel kan nog wel even voort met mijn fullhd. Wacht tot de tv s alle software in zich hebben dan ga ik kijken voor een nieuwe. De keus is niet zo groot meer tegenwoordig dan gaat de prijs ook een rol spelen heb nu 55 inch wil graag naar 60 inch in 4 k.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.