YouTube voegt ondersteuning voor video’s in HDR toe

08 november 2016 1 Minuut 3 Reacties
youtube

YouTube heeft bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is video's in HDR te streamen naar apparaten die de standaard ondersteunen. Die lijst is momenteel nog klein, omdat het alleen de nieuwe Chromecast Ultra en enkele tv's van Samsung betreft.

Video’s in HDR bekijken op YouTube

YouTube heeft laten weten dat het tegenwoordig ook mogelijk is content HDR (high dynamic range) te bekijken. Contentmakers kunnen vanaf nu video’s uploaden in dit formaat, die vervolgens kunnen worden bekeken op apparaten die ondersteuning aanbieden voor high dynamic range. De laatste tijd vormt HDR een belangrijke verkooppunt voor veel monitoren en televisies, omdat die apparaten in staat zijn veel diepere kleuren te weergeven. En dat heeft te maken met het hogere contrast en de verbeterde helderheid van de techniek.

Momenteel zijn er nog niet heel veel apparaten in de huiskamer YouTube-video’s in HDR kunnen weergeven. Ten eerste dient je televisie dit te ondersteunen, maar dan nog is de kans groot dat je de nieuwe Chromecast Ultra erbij moet kopen om alles uit de technologie te halen. Ook de SUHD- en UHD-televisie van Samsung die dit zijn uitgebracht kunnen op ondersteuning rekening. Helaas is nog niet bekend welke apparaten nog meer support ontvangen. Check onder meer  MysteryGuitarMan of Abandon Visuals voor voorbeelden van content.

Reacties (3)