Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One en Xbox One S ondersteunen voortaan BD-R en BD-RE

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2016, 13:20 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat de Xbox One en Xbox One S voortaan ook ondersteuning aanbieden voor BD-R en BD-RE. Dat betekent dat je Blue-ray-schijven kunt gebruiken waar je zelf media op gebrand hebt. Je kunt ook de herbruikbare schijven hiervoor gebruiken.

BD-R en BD-RE gebruiken op Xbox One en Xbox One S

Mocht je zelf Blu-ray-schrijven vol zetten met media die je vervolgens op andere apparaten wil afspelen en je hebt een Xbox One of Xbox One S in huis, dan hebben we goed. Microsoft heeft namelijk aangekondigd dat het voortaan mogelijk is die schijven ook in de Xbox One-spelcomputer te gebruiken. Dat geldt zowel voor de schijven die je slechts één keer kunt gebruiken (BD-R, Blu-ray Disc Recordable) als de schijven die je meerdere keren kunt volgooien met foto’s en video’s (BD-RE, Blu-ray Disc Recordable Erasable).

Dit is vooral handig voor de mensen die in het bezit zijn van speciale branders in hun laptop of pc. Met die branders is het mogelijk content op Blu-ray-schijven te zetten, zoals dat voorheen en nog steeds mogelijk is op cd’s en dvd’s. Deze units zijn nog best prijzig en ook de schijven kosten nog flink wat geld, maar als je al hebt geïnvesteerd is dit een mooie ontwikkeling. De update die hiervoor nodig is, wordt nu door Microsoft uitgerold naar elke eigenaar van een oude Xbox One evenals de eigenaars van de onlangs uitebrachte Xbox One S.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.