Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo zal vrijdag de productie van de Wii U gaan stoppen’ (update)

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2016, 9:21 CategorieGaming

Naar verluidt zal Nintendo aanstaande vrijdag stoppen met het produceren van de Wii U, de console die in 2012 op de markt werd uitgebracht. Onlangs heeft het bedrijf de Nintendo Switch aangekondigd, die in maart zal worden uitgebracht.

Wii U moet plaatsmaken voor Nintendo Switch

Update: Nintendo heeft gereageerd op de geruchten en geeft aan dat er niets van waar is. De Wii U blijft in productie.

Nu Nintendo officieel de Nintendo Switch heeft onthuld, is het niet vreemd dat het bedrijf besloten heeft dat het afgelopen is met de Wii U, de huidige Nintendo-console. Naar verluidt zal de fabrikant de productie van de niet zo populaire spelcomputer dan ook aanstaande vrijdag stoppen. Ondanks het feit dat de Switch ook bedoeld is voor gaming onderweg, zal de Nintendo 3DS, de handheld van het bedrijf, wel gewoon blijven bestaan. Het is niet bekend hoeveel games Nintendo nog wil uitbrengen voor de Wii-opvolger.

De Wii U is één van de grootste flops van het bedrijf. In de bijna vier jaar dat de spelcomputer beschikbaar is, heeft Nintendo slechts 13,36 miljoen exemplaren weten te verkopen (de meest recente cijfers komen uit september). De GameCube, dat ook wordt gezien als een mislukte console, ging zo’n 21 miljoen keer over de toonbank. De fabrikant wil zich voortaan concentreren op de Nintendo Switch, waar we begin januari meer over te weten zullen komen. Gamers en analisten hebben positief gereageerd op de onthulling van de console.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.