Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert nieuwe Theater 500 home cinema luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2016, 13:49 CategorieLuidsprekers

Teufel introduceert een vernieuwde versie van zijn Theater 500-luidsprekerreeks. De nieuwe modellen komen met een nieuw ontwerp en moeten volgens de Duitse fabrikant ook beter klinken. Stereoliefhebbers kunnen kiezen uit sets van staande luidsprekers of boekenplankspeakers.

Teufel Theater 500

Waar in de vorige generatie de behuizing bij de tweeter nog naar achteren geplaatst was, zorgt de nieuwe versie voor de nodige tijdcorrectie met een nieuw vormgegeven waveguide. Dit verleent de staande luidspreker een homogeen uiterlijk met een effen voorzetstuk en moet zorgen voor een hoorbaar verbeterd uitstraaleffect, en daarmee een betere ruimtepositionering. Maar ook achter de façade zijn ontwerpwijzigingen te vinden. Een compleet nieuw dempingconcept moet staande gevolgen en storende resonantie voorkomen ter verbetering van de akoestiek.

De Theater 500-reeks omvat in totaal vier luidsprekers en biedt daarmee ondersteuning voor alle mogelijke toepassingsscenario’s. De staande driewegluidspreker Theater 500 beschikt over twee kevlar woofers, een mid-range speaker en een tweeter van neodymium met een nieuwe phase plug.

teufel-theater-500

Het kleine broertje, de Theater 500S, is een tweeweg boekenplankspeaker. De midrange-speaker kan dankzij een hoog belastbaar membraan van kevlar en downfiring basreflexsysteem zowel vrij worden opgesteld als dicht tegen de muur. Net als de staande luidspreker biedt de tweeter een waveguide voor een optimaal uitstraaleffect.

teufel-theater-500

De Theater 500 Surround 5.1-set omvat de Theater 500 Center en de Theater 500 dipoolluidspreker. De center-luidspreker komt met twee bass drivers en een tweeter met waveguide. De bodemplaat kan worden verwijderd voor montage aan de wand. Binnen een thuisbioscoopomgeving dragen twee dipoolluidsprekers met elk twee tweeters en bass drivers voor de surround sound. De dipoolluidsprekers zorgen voor de uitstraling naar voren en achter om een bewust diffuus geluidsveld te creëren. Het filmgeluid wordt bewust gemixt om in de bioscoop een surround sound te creëren die de luisteraar volledig omgeeft, maar niet te herleiden is naar een specifieke positie. Dit effect kan dankzij een zijdelings opgestelde en boven de luisterpositie aan de wand gemonteerde dipoolluidspreker nagenoeg perfect worden nagebootst in de huiskamer. Omdat deze geluidspositionering niet in elke omgeving kan worden gerealiseerd, kunnen de dipoolluidsprekers ook op directe geluidsproductie worden ingesteld.

Prijs en beschikbaarheid

De Theater 500 Surround 5.1-set omvat twee staande Theater 500-luidsprekers, twee Theater 500 dipoolluidsprekers en een Theater 500 center-luidspreker. De monosubwoofer US 8112/1 SW zorgt met een groot chassis van 300 mm en een continu uitgangsvermogen van 250 Watt voor een solide basfundament. De Theater 500 Surround 5.1-set is per direct verkrijgbaar vanaf een prijs van 1.699,99 euro via de website van Teufel.

De vloerstaande luidspreker Theater 500 voorziet ook grote ruimten tot 50 m2 van geluid en is per direct verkrijgbaar via de webshop en voor een setprijs van 899,99 euro. Voor ruimten tot 30 m2 wordt de boekenplankspeaker Theater 500S aanbevolen. Deze is verkrijgbaar voor een setprijs van 449,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.